11.03.2024 08:07
Просмотров: 193

«Триває інформаційна війна»: Лубінець закликав іноземні ЗМІ не висвітлювати псевдовибори президента рф на ТОТ України

«Триває інформаційна війна»: Лубінець закликав іноземні ЗМІ не висвітлювати псевдовибори президента рф на ТОТ України

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародних партнерів та іноземних журналістів не брати участі у висвітленні подій, пов`язаних із псевдовиборами президента рф на тимчасово окупованих територіях України.

Омбудсмен зазначив, що російський агресор ще з 2014 року намагається досягти своїх військових і політичних цілей в Україні. Зокрема, і завдяки пропагандистським кампаніям. Які, підкреслює Лубінець, спрямовані не лише на росіян, але й на українців і міжнародну аудиторію.

"Це загострюється напередодні псевдовиборів "президента" країни-агресора на ТОТ. Окупанти використовують свої пропагандистські медіа та "рупорів кремля" для висвітлення цих “виборів”, а також намагаються долучити до цього іноземних журналістів. Мета залишається одною – зробити видимість законності не тільки для внутрішньої аудиторії, але й для громадян інших країн", - наголосив він.

Тож Лубінець звернувся до міжнародних партнерів та іноземних журналістів із закликом: "Не беріть участь у висвітленні подій на ТОТ України, пов’язаних із псевдовиборами. Україна – незалежна та суверенна, а російські “вибори” на ТОТ – нелегітимні! Вони порушують міжнародне гуманітарне право".

Окрім цього, нагадав омбудсмен, поїздка у тимчасово захоплені регіони України через територію росії юридично заборонена. "Також це може бути небезпечно для вашого життя, оскільки там тривають бойові дії, а вулицями ходять російські військові зі зброєю", - попередив Лубінець.

Зазначимо, що Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець не вперше звертається до іноземних медіа із закликом не висвітлювати фейкові вибори путіна на тимчасово окупованих територіях. За словами Лубінця, росія посилює інформаційну кампанію довкола так званого «виборчого процесу» і, окрім використання власних пропагандистських ЗМІ, намагається залучити іноземних журналістів.

Він також нагадав, що чинне українське законодавство не передбачає кримінальної або будь-якої іншої відповідальності за факт участі, зокрема примусової, у так званих виборах, які готує рф.

Омбудсмен підкреслює що необхідно відрізняти тих осіб, які беруть безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів, і тих, які вимушені проголосувати.

Лубінець також повідомив, що примусове одержання паспорта рф теж не карається законами України.

Джерело: detector.media

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович