31.08.2024 06:51
Просмотров: 209

Від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї на руках в українців

Від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї на руках в українців

Сьогодні в українців на руках може бути від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї, — заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий в ефірі національного телемарафону

Він додав, що якоїсь спеціальної методики, яка могла б дати відповідь, скільки в громадян України може бути незареєстрованої зброї, немає, тому встановити певну кількість - неможливо.

А я дещо додам від себе. Зброї на руках значно більше. Переважно - це трофейна зброя. І це не лише автомати, гвинтівки та пістолети. Це і РПГ, і ПЗРК, і ПТР та багато всього іншого. Тож, не треба тішити себе ілюзіями. А ще гранати, міни та різні вибухові речі. Про це теж не варто забувати. І це проблема для суспільства. Як це вирішити?

По-перше, прийняти закон про трофейну зброю та взагалі легалізувати право на володіння, носіння та використовування зброї. По-друге, легалізувати зброю через отримання дозволів, проходження експертиз та відстрілу зброї. Незареєстровану зброю використовують значно легше саме через те, що важко довести, хто її власник. А от легальну зброю людина 100 разів подумає поки використає. По-трете, посилити відповідальність за збереження та використання незареєстрованої зброї. І одночасно заборонити володіння гранатами, минами та іншим, разом з РПГ, ПЗРК, ПТР та подібною зброєю. Не потрібно мати дома Джміль, Стрілу або МОН-50, ТМ-62 та ф-1 чи якійсь аналоги. І треба запускати великі інформаційно-профілактичні кампанії.

До речі, ще треба попрацювати і з хоплофобами, тому що це теж частина населення, яка переповнена своїми дивними страхами які їв варто подолати. Бо маючи такого сусіда, як Рашку ми повинні мати зброю вдома та вміти нею користуватися. А от проблему незареєстрованої зброї треба вже вирішувати сьогодні, бо завтра буде запізно.

Джерело: https://t.me/BerezaJuice/47849

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович