Сегодня 07:59
Просмотров: 139

Від тихого саботажу до ліквідації ворогів — як діє українське підпілля в окупації

Від тихого саботажу до ліквідації ворогів — як діє українське підпілля в окупації

Офіцер ГУР МО України на умовах анонімності розповів італійському виданню Il Foglio про специфіку роботи підпілля на окупованих територіях.

За словами розвідника, кожне здійснене рухом опору завдання — неймовірний ризик для пільпільника, але люди все одно продовжують допомагати Україні — переважно з ідейно-патріотичних міркувань.

За 2, 5 роки повномасштабної війни відбулось декілька десятків загадкових вибухів автомобілів російських окупантів та колаборантів — хтось знищений, хтось зазнав важких поранень. Це робота українських партизанів.

Також підпільники передають важливу інформацію про переміщення сил і засобів держави-агресора росії, що дозволяє Україні своєчасно реагувати — зміцнювати оборону на потрібних ділянках фронту або завдавати ударів по скупченнях ворожих військ та техніки.

Іноді невідомі патріоти України малюють символічні графіті на вулицях окупованих міст — чинять психологічний тиск на ворога.

“Це сигнал окупантам, що це не їхня земля. Поруч є наші люди, вони не відмовились від намірів повернути свою землю”, — зазначив співробітник Воєнної розвідки України.

Всупереч уявленням багатьох, українські підпільники не збираються разом для планування активних заходів.

Куратор руху опору пояснив, що агенти можуть жити в одному підʼїзді і не знати, що обоє працюють з українською розвідкою.

Це необхідна умова для забезпечення безпеки підпільника, адже російські спецслужби не припиняють полювання.

“Вони діють за принципом: кидай камінь в кожного і, можливо, поцілиш у шпигуна”, — розказав український розвідник, додавши, що іноді доводиться знижувати активність підпільників, аби не наражати їх на небезпеку.

З ГУР МОУ йдуть на співпрацю і громадяни росії, які у такий спосіб борються зі злочинним путінським режимом. Один із видів їхньої діяльності — тихий саботаж, наприклад, на підприємствах військово-промислового комплексу рф.

“Якщо деталь військової техніки виготовлена неправильно або некоректно зроблене креслення — це теж вносить певний деструктив”, — вказав розвідник.

Кожен, хто бажає стати до лав армії підпільників на окупованих територіях та допомогти Україні виграти, може зробити це через чатбот: https://t.me/Stopvoyna_bot

Прочитати матеріал про українське підпілля можна за лінком: https://www.ilfoglio.it/esteri/2024/09/27/news/piani-e-segreti-della-guerriglia-ucraina-contro-l-occupazione-russa-6983974/

Джерело: gur.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 10:58    54
Сегодня 10:17    87
Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович