Як правильно заварювати каву в турці
Більшість людей щоденно готує каву в такий спосіб: 1-2 ложки розчинної або меленої кави заливають окропом, додають трішки вершків або молока, цукор – на цьому все. Але для того, щоб кава вийшла дійсно смачною та ароматною, потрібно врахувати досить багато моментів, адже кавоваріння – це справжнє мистецтво.
У якій турці найкраще готувати каву?
Ідеально підходить турка з товстими стінками з міді. Всередині повинно бути олов’яне покриття або срібне.
Яку каву заварювати
Сортів кави є безліч – все залежить від смакових вподобань, але в турці потрібно заварювати каву саме дрібного помолу світлого просмажування.
Кава в турці
Інгредієнти:
- кава – 2 ч. л.
- цукор – за смаком (саме завдяки цукру на каві утворюється пінка)
- вода – на 2 чашки
- кардамон, кориця – за смаком
Важливо: якщо додати більше кави – напій стане гірким.
Спосіб приготування:
У суху турку засипати каву і цукор.
Налити холодну, але відфільтровану або бутильовану воду, яка не кип’ятилась.
Поставити турку на найменший вогонь, перемішувати ложкою. Зверху повинна утворюватись пінка.
Зняти турку з вогню в момент, коли пінка з країв турки піднялася, а в центрі утворилося коло.
Уникати закипання кави.
Для того щоб смак кави повністю розкрився, в кінці приготування можна додати трішки звичайної солі.
Источник: chasdiy.org/