21.09.2021 06:27
Просмотров: 552

20.09.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

20.09.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI) заявив, що люди повинні отримати бустерну дозу як мінімум через шість місяців після того, як вони отримали друге щеплення. Вчені, які консультують уряд, також закликали людей отримати Pfizer в якості третьої дози, незалежно від того, якою вакциною їх раніше вакцинували. Також наголошується, що як альтернативу можна використовувати для третьої дози вакцину Moderna.

Вже з понеділка запрошення на ревакцинацію будуть розіслані тим, хто має право на отримання третьої дози вакцини. Це особи у віці 50 років і старші, ті, що живуть і працюють в будинках для людей літнього віку, а також медичні та соціальні працівники. Бустерні вакцини також будуть доступні для клінічно вразливих жителів і для людей у віці від 16 до 65 років, що відносяться до групи ризику.

Італійська Республіка

Кількість записів на вакцинацію проти коронавірусу в Італії різко зросла після того, як уряд оголосив про необхідність мати COVID-сертифікат для всіх, хто працює. "У національному масштабі кількість бронювань першої дози збільшилася на 20-40 відсотків у порівнянні з минулим тижнем", – заявив комісар з питань вакцинації Франческо Фігліуоло.

Сполучені Штати Америки

Група радників Адміністрації США з контролю за продуктами харчування та ліками (FDA) винесла рекомендацію проводити додаткове, третє щеплення вакциною Pfizer від COVID-19 особам старше 65 років та тим, хто має високий ризик важкого перебігу хвороби. Також третє щеплення показане тим, хто має високий ризик заразитись COVID-19 на роботі, наприклад, медикам.

Держава Ізраїль

Досвід Ізраїлю довів, що третя доза вакцини від коронавірусу захищає від штаму "Дельта". Про це повідомив міністр охорони здоров'я Ізраїлю Ніцан Горовіц. Заява була зроблена після того, як в США вирішили рекомендувати ревакцинацію проти COVID людям від 65 років або з групи високого ризику. Міністерство охорони здоров'я вирішило запропонувати третє щеплення від коронавірусу всім людям у віці від 12 років і старше. "Ізраїль вирішив діяти відповідально і швидко, щоб боротися зі зростанням захворюваності, і дані вказують на високу ефективність бустерної вакцини, яка відновлює захист від коронавірусу", – заявили в міністерстві.

В Ізраїлі школярам робитимуть тести на коронавірус перед поверненням з канікул до навчальних закладів. Таке рішення прийняли в уряді, оскільки збільшилася кількість випадків COVID. Після закінчення свята Рош ха-Шана 7500 ізраїльтян захворіли на коронавірус в суботу, при цьому 59% хворих складають діти шкільного віку. Також за даними Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю станом на ранок неділі близько 45000 учнів хворіють на COVID-19, а ще 92000 перебувають на карантині після контакту з хворими.

Арабська Республіка Єгипет

Відповідно до інформації міністерства охорони здоров’я та народонаселення Єгипту четверта хвиля вірусу в країні набирає темпів, щоденні показники захворювання в п’ятнадцять разів перевищують ті, що були зареєстровані в кінці липня.

Китайська Народна Республіка

Китай опублікував циркуляр, яким наказується проводити дезінфекцію пасажирських літаків, що прибувають з-за меж континентальної частини країни, щоб знизити ризик завезення COVID-19. У документі докладно розписані обов'язки відомств і організацій, що здійснюють дезінфекцію пасажирських повітряних суден, а також уточнюється порядок проведення дезінфекції та технічні вимоги до неї.

Грузія

Епідеміологічна ситуація в Грузії стабілізувалася, про що свідчать статистичні показники поширення коронавірусу. Зниження індексу позитивності та кількості летальних випадків доводять, що четверта хвиля коронвірусу закінчується. Водночас експерти звертають увагу на зниження темпів вакцинації, що може негативно вплинути на наслідки п’ятої хвилі поширення коронавірусу в країні, яка очікується у листопаді–грудні.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович