28.10.2021 06:26
Просмотров: 525

27.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

27.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Королівство Данія

Данські вірусологи впевнені, що пігулка від коронавірусу «Молнупіравір» може запобігти поширенню інфекції. Напередодні останньої оцінки цих ліків Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) професор Л. Естергаард, головний лікар Орхуської університетської лікарні, сказав, що пігулка «…може перешкодити розмноженню і зменшувати концентрацію вірусу в організмі. Це означає, що ризик передачі інфекції знижується, і це сприятиме уповільненню її поширення».

За інформацією виробника-компанії «Merck», пігулка може вдвічі знизити ризик госпіталізації і смерті від коронавірусної хвороби.

Грузія

За оцінками керівника Національного центру контролю захворювань Грузії Амірана Гамкрелідзе, новий штам коронавірусу, схожий на «Дельта+», але з іншою генетичною варіацією, в Грузії поки що не фіксувався. Епідситуація в Грузії глобально погіршується, і це певною мірою пов'язане з новим штамом.

Дев'ятеро осіб з Тбілісі та Імереті було встановлено й буде притягнуто до відповідальності за фактом виготовлення і використання фальшивих ковід-паспортів і негативних результатів лабораторних досліджень на коронавірус (ПЛР-тесту). Слідство ведеться за ч. 1 ст. 362 КК Грузії, що передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Ісламська Республіка Іран

В країні очікується надходження нової партії – 600 тисяч доз – китайської вакцини «Sinofarm». Уже вакциновано понад 82,4 млн. жителів, з яких 30,9 млн отримали й другу дозу вакцини.

Алжирська Народна Демократична Республіка

Міністр охорони здоров’я Алжиру А. Бенбузід закликав громадян країни долучитися до загальнонаціональної кампанії з вакцинації від коронавірусу з метою боротьби з можливою четвертою хвилею пандемії Covid-19. Алжирський Інститут Пастера та регіональні медичні заклади мають запаси в розмірі понад 13 млн. доз вакцин. Водночас міністр зауважує щодо низького рівня вакцинації – лише 11 млн. громадян Алжиру отримали хоча б одну дозу вакцини, з яких 6 млн. вакциновані повністю (14 % населення АНДР). Критичним залишається рівень вакцинації, зафіксований у секторах вищої освіти (1 %), а також у сфері охорони здоров’я (20 %).

За словами міністра охорони здоров’я, влада країни дала дозвіл на вакцинування третьою дозою вакцини від коронавірусу. Тож будь-яка особа, яка бажає отримати третю дозу вакцини від Covid-19 та яка вже отримала другу дозу, після проходження щонайменше шести місяців має право звернутися до відповідних центрів вакцинації.

Королівство Марокко

Міністр охорони здоров’я та соціального захисту Марокко Х. Талеб повідомив, що введення в дію в країні спеціального медичного пропуску вакцинації, який є офіційним документом, має на меті заохочення інших осіб до швидкої вакцинації та захист від ризику поширення нових джерел захворюваності. Медичний пропуск надасть доступ підданим Марокко до громадських і приватних місць і сприятиме уникненню погіршення епідеміологічної ситуації в країні. За даними міністра, особи, які отримали першу дозу вакцини від Covid-19, можуть отримати тимчасовий медичний пропуск.

Туніська Республіка

26 жовтня радниця МОЗ Тунісу І. Аяді повідомила про початок вакцинації третьою дозою вакцини проти коронавірусу осіб віком старше 75 років. Крім цього, планується здійснити вакцинацію третьою дозою й інших осіб, які мають хронічні захворювання.

Китайська Народна Республіка

Попри те, що рівень повної вакцинації в Китаї вже становить понад 73 %, влада країни продовжує політику «нульової терпимості» до COVID-19 та поглиблює протиепідемічні й карантинні заходи. У щонайменше п'яти регіонах (Хубей, Фуцзянь, Хайнань, Чжецзян та Хунань) розпочнуть щеплення від коронавірусу дітей віком від 3 до 11 років. Місцеві адміністрації почали попереджати про те, що незабаром вакцинація стане обов'язковою для дітей цього віку. Також у всіх районах Пекіна почали колоти бустерну дозу вакцини від COVID-19 людям, які раніше пройшли курс вакцинації з двох доз.

Адміністрація м. Ланьчжоу, адміністративного центру провінції Ганьсу, розпорядилася запровадити режим закритого управління у житлових районах усіх типів у місті на тлі посилення профілактики та контролю епідемії COVID-19. У кожному житловому комплексі буде залишено лише один вхід, і переміщення мешканців суворо обмежуватимуть, за винятком особливих обставин. З 18 по 25 жовтня у пров. Ганьсу було зареєстровано загалом 51 підтверджений випадок локального зараження COVID-19. Наразі у м. Ланьчжоу проводиться третій раунд загальноміського тестування на коронавірус.

Малайзія

Прем’єр-міністр Малайзії Ісмаїл Сабрі Яакоб оголосив, що в межах заходів із підтримки населення в умовах нинішньої пандемії урядом прийнято рішення виплатити одноразову допомогу в розмірі 500 рінггіт (близько 120 доларів США) громадянам, які упродовж поточного року втратили дохід. Зазначену допомогу отримає 870 тис. осіб.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович