19.02.2024 08:33
Просмотров: 300

Британія і союзники планують надати Україні безпілотники зі штучним інтелектом

Британія і союзники планують надати Україні безпілотники зі штучним інтелектом

Велика Британія працює з країнами, включаючи США, над тим, щоб надати Україні нові безпілотники зі штучним інтелектом, які могли б одночасно атакувати російські цілі.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

Анонімні співрозмовники повідомили виданню, що західні військові спеціалісти, які розробляють цю технологію, вважають, що вона може дозволити Україні захопити певні російські позиції за допомогою безпілотників. Вони додають, що безпілотники можуть бути відправлені в Україну протягом кількох місяців, але ці терміни можуть бути порушені.

За словами одного зі співрозмовників, безпілотники зі штучним інтелектом будуть розгорнуті у складі великих флотів, зможуть зв'язуватись між собою для націлювання на ворожі позиції без необхідності керувати кожним з них людиною-оператором.

Адмірал Роб Бауер, голова військового комітету НАТО, сказав агентству Bloomberg, що використання Україною безпілотників "у поєднанні зі штучним інтелектом" може бути "більш успішним, ніж обстрілювати росіян артилерією".

Він додав, що існують "нескінченні перегони" з росією за розробку передових технологій.

За словами співрозмовників, хоча нові можливості БПЛА не замінять нагальну потребу в снарядах, вони можуть допомогти частково пом'якшити цю нестачу і створити нову динаміку на полі бою.

Джерело: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович