02.02.2024 08:18
Просмотров: 357

Чому рішення Міжнародного суду ООН у справі за позовом України проти рф – наша історична перемога

Чому рішення Міжнародного суду ООН у справі за позовом України проти рф – наша історична перемога

Пояснює Центр стратегічних комунікацій

31 січня Міжнародний суд ООН оголосив фінальне рішення у справі за позовом України проти рф 2017 року щодо порушення міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

▶️ Міжнародний суд ООН частково задовольнив позов України і визнав росію винною в порушенні окремих статей обох міжнародних конвенцій.

▶️ Суд встановив, що росія не розслідувала факти фінансування тероризму на сході України, зруйнувала україномовну освіту в Криму, а також протиправно заборонила національний представницький орган Меджліс кримськотатарського народу.

▶️ Юридична команда України в Міжнародному суді довела свою майстерність, адаптувавши позовні вимоги до негнучких і віддалених від контексту російсько-української війни конвенцій ООН. Шанси на успіх від початку не були гарантовані.

▶️ Попри те, що Суд за формальними ознаками відхилив низку звинувачень проти рф та не призначив відшкодування, це все одно історична перемога України в юридичній сфері.

▶️ Рішення Міжнародного суду ООН – обов’язкові для всіх держав-членів та мають вищу юридичну силу, ніж резолюції Генеральної асамблеї, багато з яких вже ухвалювалися на користь України раніше.

▶️ 2 лютого Міжнародний суд ООН оголосить проміжне рішення (про прийнятність для розгляду) щодо іншого позову України проти рф – за порушення Конвенції про заборону геноциду.

▶️ Україна використовує для боротьби з агресором усі юридичні формати. Крім Міжнародного суду ООН, справи проти рф та її посадовців розглядаються також в ЄСПЛ, МКС та низці інших судових установ, відповідно до компетенції.

Джерело: https://t.me/spravdi/36340

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович