16.11.2023 07:09
Просмотров: 424

Двосторонні переговори Байдена та Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско тривали майже дві з половиною години

Двосторонні переговори Байдена та Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско тривали майже дві з половиною години

Після переговорів лідери двох країн здійснили прогулянку, в ході якої Байден, відповідаючи на питання журналістів про результати перемовин, підняв до гори два великих пальця — позитивно оцінюючи розмову з китайським лідером.

"Я ціную сьогоднішню розмову з президентом Сі, тому що я вважаю важливим, щоб ми чітко усвідомили позиції один одного. Існують критичні глобальні виклики, які вимагають нашого спільного лідерства. І сьогодні ми досягли реального прогресу", — зазначив президент Сполучених Штатів.

Згодом Джо Байден підбив остаточні підсумки зустрічі:

"Я щойно завершив день зустрічей із президентом Сі, і я вважаю, що це були одні з найбільш конструктивних і продуктивних дискусій, які ми мали.

Ми спиралися на фундамент, закладений протягом останніх кількох місяців дипломатії між нашими країнами, і досягли значного прогресу".

Глава КНР Сі Цзіньпін та президент США Джо Байден домовилися на зустрічі під Сан-Франциско про відновлення каналів прямого зв'язку між військовими двох держав.

Цей зв'язок було перервано китайцями минулого року після візиту спікера Палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань.

Цей жест вкрай обурив Пекін і спонукав його до того, щоб влаштувати навколо Тайваню масштабні навчання з імітацією вторгнення на остров.

"При цьому голова Сі запевнив Байдена на зустрічі, що Китай не готується до вторгнення на Тайвань і віддає перевагу мирному возз'єднанню — але тут же завів розмову про те, за яких умов КНР може застосувати силу", — повідомив на умовах анонімності високопоставлений представник Білого дому.

Китай не планує перевершити або замінити США, — лідер КНР Сі Цзіньпін під час переговорів із Джо Байденом.

"США постійно запроваджують заходи експортного контролю та односторонні санкції проти Китаю, це серйозно шкодить інтересам країни.

Пекін сподівається, що США скасують односторонні санкції та забезпечать недискримінаційне ділове середовище для китайських компаній.

Наше завдання ефективно вирішувати розбіжності, поважати принципи один одного, утримуватись від провокацій та разом нести відповідальність.

США мають підтримати неминуче мирне возз'єднання материкового Китаю та Тайваню, а також припинити постачати озброєння Тайбею.

Я впевнений у світлому майбутньому відносин між США та Китаєм", — заявив Сі.

Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних і глобальних питань, включаючи відмову росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт в Ґазі, — президент Джо Байден під час пресконференції.

Він також зауважив, що з китайським лідером він обговорив низку інших глобальних питань, включно з питаннями прав людини, питання затримання американських громадян в Китаї та проблеми Тайваню.

Президент США Джо Байден після зустрічі із Сі Цзіньпіном знову назвав лідера КНР диктатором, пояснивши, що у Китаї форма правління відрізняється від американської.

Джерело: https://t.me/znua_live/121193

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    136
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович