11.07.2024 07:17
Просмотров: 253

Головне про Україну із підсумкової декларації саміту НАТО

Головне про Україну із підсумкової декларації саміту НАТО

● "За допомогою пропорційних внесків країни НАТО мають намір забезпечити мінімальне базове фінансування у розмірі €40 млрд протягом наступного року, а також забезпечити стійкий рівень допомоги у сфері безпеки".

● "Ми підтверджуємо, що будемо в змозі направити Україні запрошення приєднатися до Альянсу, коли союзники погодяться та будуть виконані умови".

● "Ми продовжуватимемо підтримувати Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО".

● "росія має негайно припинити цю війну і повністю і беззастережно вивести всі свої сили з України відповідно до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН".

● "Ми ніколи не визнаємо незаконну анексію росією української території, включаючи Крим".

● "білорусь продовжує сприяти цій війні, надаючи свою територію та інфраструктуру. КНДР та Іран розпалюють агресивну війну Росії проти України, надаючи рф пряму військову підтримку. Ми закликаємо КНР припинити матеріальну та політичну підтримку Росії".

● "Ми уважно стежимо за технологічними досягненнями на полі бою в Україні та запускаємо нові інноваційні ініціативи з нашими українськими партнерами".

● "Ми глибоко стурбовані повідомленнями про використання російської хімічної зброї проти українських сил".

● "НАТО візьме на себе координацію та передачу Україні більшій частині міжнародної допомоги у сфері безпеки".

Це загальна декларація. Те, що нас не візьмуть зараз у НАТО і так було зрозуміло. Що стосується багатьох інших військових моментів (ППО, авіація, дальність ураження американською та британською зброєю, фінансування, навчання) , то вони наразі вирішуються на закритих зустрічах членами Альянсу.

Зараз практичність дій НАТО щодо України на щабель вища, аніж осінню минулого року. Основне зрушення полягає у тому, що Альянс нарешті дозволив своїм членам йти настільки далеко у підтримці Києва зброєю, наскільки вони вирішать самі. І окремі країни мають намір цим дозволом скористатись.

Так, чуда не відбулось, але відкату назад також немає. Навпаки, з`явилось фінансування, з`явились нові військові замовлення, європейським країнам, де відбулись вибори, вдалось уникнути зміни курсу щодо підтримки України. І це вже немало.

Це, перш за все, наша війна, це нам найбільше болить, це ми все сприймаємо дуже гостро, бо втрачаємо рідних і близьких. Тому ми всього хочемо по-максимуму. Але це так, на жаль, не працює. Тому залишається подякувати за те, що отримуємо, зціпити зуби та робити своє. ЗСУ бити ворога, нам - донатити і максимально підтримувати свою армію. Слава Україні!

Джерело: https://t.me/Ol_Sharp/19983

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович