28.08.2024 07:11
Просмотров: 180

Головне із пресконференції Зеленського на форумі «Україна 2024. Незалежність»

Головне із пресконференції Зеленського на форумі «Україна 2024. Незалежність»

▶️ Про розвиток оборонно-промислового комплексу: «Україна успішно випробувала першу балістичну ракету власного виробництва».

▶️ Про план перемоги України: «Не все можу казати, але один з напрямків, де частина вже зроблена, – це курщина. Другий напрямок – це стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрямок – це пакет примусу росії до закінчення війни дипломатичним шляхом. І четвертий напрямок – економічний.

План підготовлений, але спочатку я представлю його президенту США на зустрічі у вересні, адже від нього залежить успіх цього плану. Думаю, що якимось чином буде правильно передати цей план як Камалі Гарріс, так і Дональду Трампу, тому що ми не знаємо, хто буде президентом США, а виконати цей план дуже хочеться».

▶️ Про операцію ЗСУ на курщині та «енергетичні переговори» в Катарі: «Не пов'язані абсолютно речі – курська операція і зустріч в Катарі. Операція в курській області рф не пов'язана з жодним з пунктів «Формули миру». Чи пов'язана ця операція з другим Самітом миру? Так, бо курська операція є одним з пунктів плану перемоги України... курська операція мала і має абсолютно інші цілі, ніж зустріч по енергетиці. Енергетика важлива, але потрібно закінчити війну».

▶️ Про ситуацію в Донецькій області: «Це їхня [росіян] стратегічна ціль. І сьогодні пересування після курської операції, до речі, з Харківщини та із Запорізького напрямку вже по факту відбулось. Те, що поки росія не забирає свої війська з Донеччини, зрозуміло – там найпідготовленіші їхні війська, це – їхній стратегічний напрямок. Їхні цілі незмінні – повна окупація українського Донбасу, але не вийде і ми над цим працюємо».

▶️ Про дипломатичні рішення і кроки України: «Вважаю, що ми сьогодні послідовні, незважаючи ні на що, на небажання росії в принципі до зупинення війни, і ми це бачимо. Не можна сказати, що росія «дуже сильно», як деякі колеги і лідери кажуть, «дуже хоче зупинити війну, просто треба домовитись». Коли хочуть [домовлятися], то 230 ударів не наносять і не вбивають людей та дітей».

Джерело: https://t.me/spravdi/41140

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович