21.03.2024 08:40
Просмотров: 223

Кабмін вирішив закрити реєстр «Міжнародних спонсорів війни»

Кабмін вирішив закрити реєстр «Міжнародних спонсорів війни»

Кабінет Міністрів після звернень від країн-партнерів вирішив відмовитись від списку "Міжнародні спонсори війни" на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції — пресслужба КМУ.

Уряд провів розширене засідання за участю представників РНБО, СБУ, НАЗК, Офісу генпрокурора та послів країн-партнерів на якому розглянули питання функціонування сторінки "Міжнародні спонсори війни" на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

МЗС доповіло про численні звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів з приводу відсутності нормативної бази для існування списку "Міжнародних спонсорів війни". Та, відповідно, негативний вплив цього списку на ухвалення важливих рішень для протидії російській агресії.

У НАЗК погодились, що дійсно існує питання подальшого функціонування списку.

Після обговорення присутні погодилися з низкою пропозицій МЗС, Мін’юсту, Мінекономіки, РНБО, Національного агентства з питань запобігання корупції.

Користувачів зі сторінки "Міжнародні спонсори війни" переадресують на веб-сайт РНБО "Державний реєстр санкцій".

"Це необхідно для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік суб’єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні", — резюмували в Кабміні.

**Як писала у своєму матеріалі "Підсумки зовнішнього аудиту НАЗК: стратегічний провал інституції чи Новікова?" редакторка відділу політики ZN.UA Інна Ведернікова, так званий Список міжнародних спонсорів війни, який формує Національне агентство з питань запобігання корупції, був створений особисто уже колишнім главою агентства Олександром Новіковим поза правовим полем. Водночас він сильно впливає на міжнародні ринки окремих держав, оскільки призводить до репутаційних втрат і падіння ринкової вартості певних компаній.

Джерело: https://t.me/znua_live/139542

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович