19.02.2024 07:10
Просмотров: 297

Китай і Глобальний Південь змусили путіна припинити погрози ядерною зброєю - Стубб

Китай і Глобальний Південь змусили путіна припинити погрози ядерною зброєю - Стубб

(путіна, але не медведа)

Китай і країни Глобального Півдня переконали російського диктатора Володимира путіна припинити погрози використати ядерну зброю у війні проти України.

Про це в ході панельної дискусії на Мюнхенській безпековій конференції заявив обраний президент Фінляндії Александр Стубб, передає кореспондент Укрінформу.

При обговоренні питання нерозповсюдження ядерної зброї Стубб зауважив, що сьогодні протистояння між різними країнами відбуваються на морі, на суші, в повітрі, у кіберпросторі та в космосі. Проте в кожному випадку вони так чи інакше пов’язані з питанням нерозповсюдження ядерної зброї.

«Я дуже сподіваюся, що діалог між росією і Сполученими Штатами, а потенційно й Китаєм та кількома іншими країнами, заспокоїть ситуацію», - сказав обраний президент Фінляндії.

Свій оптимізм стосовно того, що ядерні країни продовжуватимуть утримуватися від фатального для людства використання ядерної зброї, він пояснив на прикладі російської війни, коли внаслідок тиску більшості країн, зокрема й партнерів росії, москва відмовилася від ядерних погроз.

«Як ви пам’ятаєте, на початку війни в Україні путін заговорив про ядерну зброю і став погрожувати нею. Хто зміг переконати його і попросив замовкнути? Два джерела: одним був Китай, а іншим - Глобальний Південь», - сказав Стубб.

За його словами, у більшості країн світу «є розуміння того, що все, що стосується ядерної зброї, тактичної чи стратегічної, є небезпечним для життя всіх нас».

Стубб водночас зауважив, що його зараз хвилюють ризики розгортання ядерної зброї в космосі, бо це «абсолютно незвідана територія».

«Ми можемо симулювати військові тренування в космосі, навчання тощо. Але щойно ми почнемо рухатися в цьому напрямку, ми відчуємо вплив і на суші, і на морі, і в повітрі, і в кіберпростір», - заявив політик.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що першочерговим на шляху до миру має бути встановлення зони вільної від бойових дій навколо Запоріжжя, оскільки нинішня ситуація несе небезпеку для всіх.

Джерело: ukrinform.ua

Фото: SCANPIX/EPA

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:37    140
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович