28.02.2024 06:37
Просмотров: 293

Коли запрацює кабінет військовозобов’язаного? У Міноборони дали відповідь

Коли запрацює кабінет військовозобов’язаного? У Міноборони дали відповідь

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов’язаного у другому кварталі 2024 року. Наразі проект готовий наполовину.

Про це в інтерв’ю Forbes повідомила заступниця міністра оборони із цифровізації Катерина Черногоренко. Вона зазначила, що після підписання законопроекту про мобілізацію потрібно буде 2 місяці, щоб відкрити Е-кабінет.

"Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, як тільки закон набуде чинності. Це досить короткий термін, для таких інструментів можна сказати миттєвий", - сказала Катерина Черногоренко.

Крім того, електронний кабінет військовозобов’язаного дасть українцям можливість оновити дані без відвідування ТЦК і надалі ці дані вже використовуватимуть територіальні центри комплектації.

За словами Черногоренко, у кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування ТЦК і далі ці дані вже використовуватимуть територіальні центри комплектації.

Також заступниця міністра оборони України додала, що законопроект №10062 про цифровізацію армії, який ухвалила Верховна Рада, удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів та призовників у системі "Оберіг".

Це дозволить наповнювати додаток "Оберіг" за спрощеною процедурою, без зайвої бюрократії, довідок та ксерокопій, що дозволить не нести купу документів.

"Ми зможемо отримувати ці дані у режимі реального часу з інших реєстрів", – повідомила Катерина Черногоренко.

Вона додала, що зараз її команда з цифровізації працює над кількома проектами: реєстр військовозобов’язаних "Оберіг", бронювання, кабінет призовника та додаток "Армія+".

Джерело: news.telegraf.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович