27.10.2023 07:33
Просмотров: 522

Ми не можемо дозволити путіну перемогти в Україні - Майк Джонсон

Ми не можемо дозволити путіну перемогти в Україні - Майк Джонсон

Не можна дозволити путіну перемогти в Україні, але Білий дім повинен чітко відзвітувати, як витрачаються кошти на допомогу Києву, — спікер палати представників США Майк Джонсон.

"Ми не можемо дозволити путіну перемогти в Україні, бо я не вірю, що на цьому все закінчиться. І це підштовхне Китай зробити крок до Тайваню. На нас у Конгресі лежить відповідальність за управління фінансами американського народу.

Ми маємо переконатися, що Білий дім відповідально витрачає ці долари", — сказав Джонсон журналістам FOX News.

-----

Між США та Китаєм є розбіжності, але ми також маємо важливі спільні інтереси та виклики, які повинні вирішувати разом, — міністр закордонних справ Китаю Ван І.

Під час зустрічі з американським колегою Ентоні Блінкеном у Вашингтоні Ван наголосив, що Пекін та Вашингтон мають поглиблювати діалог на тлі зростання напруженості між країнами.

"Китай та США повинні не лише відновити діалог, але й зробити його всеосяжним та поглибленим. Це допоможе зменшити непорозуміння, допоможе стабілізувати відносини і поверне їх на колію здорового, стабільного і сталого розвитку", — сказав Ван.

Блінкен погодився з китайським міністром.

На зустрічі, серед іншого, обговорювалися ситуація у секторі Ґази та війна рф проти України, повідомляє агентство.

-----

США завдали ударів по двох об'єктах іранського КВІР у Сирії у відповідь на атаки по американських базах, — очільник Пентагону Ллойд Остін.

Остін заявив, що ці удари, завдані винищувачами F-15 та F-16, не пов'язані з палестино-ізраїльським конфліктом, а є відповіддю на атаки, здійснені за останній тиждень на бази США в Іраку та Сирії. Внаслідок них 21 військовий отримав легкі поранення.

"США не шукають конфлікту і не мають наміру вступати у подальші бойові дії, але ці атаки, що підтримуються Іраном, повинні припинитися.

Іран хоче приховати та заперечувати свою роль у цих нападах на наші сили. Ми їм не дозволимо. Якщо напади іранських довірених осіб на сили США продовжаться, ми без вагань вживемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу", — сказав Остін.

-----

Очільник МЗС Ірану Хоссейн Амір-Абдоллахіян пригрозив США "нещадним полум'ям" у разі "розширення" війни на Близькому Сході.

"Скажу відверто американським державним діячам, які зараз керують геноцидом у Палестині, що ми не вітаємо розширення війни в регіоні. Але якщо геноцид у Газі продовжиться, то це нещадне полум'я не пожаліє і їх", — заявив Абдоллахіян на Генасамблеї ООН.

**За минулий тиждень саме угруповання, які підтримує Іран, завдали низку ударів по американських військових базах в Іраку та Сирії і відкрито про це заявили.

Джерело: https://t.me/znua_live/118552

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович