04.07.2024 08:27
Просмотров: 200

Орбан з вогнегасником: що означає намір «припинити вогонь»

Орбан з вогнегасником: що означає намір «припинити вогонь»

▶ ️Угорський премʼєр Віктор Орбан привіз до Києва китайську заготовку про припинення вогню, яку намагався подати в новій упаковці. Це відбулося одразу після саміту миру у Швейцарії, одним з домашніх завдань якого було готувати переговорний стіл з рф.

● Напередодні президент Зеленський казав, що готовий до перемовин з кремлем через посередника за формулою «зернового коридору»: Київ та москва заочно спілкувалися за посередництва Стамбула, і фінальний документ був підписаний Україною та Туреччиною та окремо московитами та Туреччиною. Теоретично, Орбан міг би бути одним з таких перемовників щодо завершення війни.

● Київ вже неодноразово говорив, що не можна затягувати війну на роки, й алгоритм мирної угоди повинен лягти на стіл протягом декількох найближчих місяців.

Але…

▶ ️Україна не готова заморожувати війну по лінії фронту, — по суті саме це пропонував Орбан. Київ сьогодні має підтримку західного світу, який наполягає на звільненні окупантами українських територій.

● Бундескланцлер Шольц виступив проти перемовин з росією по Україні, в тому числі — будь-яких територіальних поступок для рф, бо «росія не хоче миру».

● Держдеп США навіть нагримав на Орбана за пропозицію з припинення вогню: будь-яка держава із впливом повинна сприяти повному виведенню російських військ з України.

▶ ️Таким чином, вогнегасник наразі не знадобився угорському премʼєрові, і зустріч з українським президентом скоріше декларувала готовність почати говорити ніж стала демонстрацією контурів конкретної угоди.

Тепер слід стежити за подальшими перельотами угорського лідера: до москви чи Пекіна? Це буде відповіддю на запитання, з якого боку він зайде до гасіння «кремлівської пожежі» невгамованих амбіцій, — напряму чи через старшого брата.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/985

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 14:51    168
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович