09.01.2024 07:33
Просмотров: 411

Пекін «розігріває близькосхідну війну»

Пекін «розігріває близькосхідну війну»

Це така собі підготовка до лютневих військових переговорів з Вашингтоном

Усіх розвеселило повідомлення американської розвідки про те, що китайські ракети заповнені водою замість палива і лише імітують боєготовність. Новина стала доброю нагодою розповісти, що насправді відбуваються між двома наддержавами: напередодні "великої дружби" вони намагаються по-максимуму накрутити одне одному хвоста.

▶ ️Китай і далі виступає брокером війни, намагаючись розпорошити вплив США десятком проксі-воєн, особлива увага – підігруванню масштабної війни на Близькому Сході.

● Північна Корея вкотре обстріляла узбережжя Південної Кореї. Кім Чен Ин постійно говорить про підготовку до «другого раунду» війни з Сеулом і нарощує потужність ракет. Південна Корея, відповідно, переконана: війна з комуністами - питання лише часу. Західна розвідка вважає, що червоним ще потрібно років 5, аби "причесати" свої збройні сили.

● Прем'єр Іраку Мухаммед Шія ас-Судані заявив про виведення

іноземного військового контингенту із країни: антиамериканські настрої в Іраку нібито посилилися на тлі операції в Газі. Насправді країна дедалі більше отруюється впливом Ірану.

● Ізраїль опосередковано підігрує Китаю, плануючи удари по території Лівану, проіранських групах в Іраку та Сирії, по хуситах у Ємені. Плюс, Ізраїлю кортить атакувати військові обʼєкти в самому Ірані, що активує солідарність усього близькосхідного регіону.

▶ ️Вашингтон терміново відправив держсекретаря США Ентоні Блінкена до Близького Сходу з місією «інтенсивної дипломатії» – не допустити отого розпорошення американського впливу.

● Турне держсекретар розпочав з Туреччини. Вашингтону дуже важливо, аби в Альянсі не зʼявився ще один Орбан, тому — зважаючи на давню неприязнь Анкари і Єрусалиму — роботи у Блінкена чимало.

● Наступними у маршруті є Ізраїль, Йорданія, Катар, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія та Єгипет. Премʼєр Ізраїля Нетаньягу відкидає будь-які територіальні компроміси по Газі, адже будь-які поступки коштуватимуть йому посади. У планах Нетаньягу війна з сусідами (привіт, Пекін), тоді як у Блінкена протилежна задача — відновлення безпеки в регіоні політичними важелями.

Візит триватиме до 11 січня, очікуємо вісток.

▶ ️Будьмо відвертими: на нинішньому етапі Пекіну вдалося нав’язати США свій порядок денний, але КНР отримає більше проблем від своїх витівок, ніж вигоди.

● Китай фліртує з хуситами-шиїтами, які в Червоному морі перетворилися на піратів XXI ст, тероризуючи нафтові танкери. Тоді як Саудівська Аравія (одна з впливових держав ОПЕК) і Туреччина є сунітськими, зрештою, як і багато інших впливових країн Близького Сходу. Підтримка Пекіном терористів-шиїтів — це виклик цивілізованому сунітському лоббі.

● Як і у випадку з Індо-Тихоокеанським регіоном, пентагон відправив на Близький Схід авіаносці, есмінці, винищувачі, крилаті ракети, що значно зіпсує агресивний настрій сателітів Пекіну в регіоні.

▶ ️Є всі підставки вважати, що Пекін намагається максимально «розігріти» свою переговорну позицію напередодні військових перемовин з Вашингтоном. Орієнтовно, вони можуть відбутися у лютому.

● У відповідь пентагон відправляє світ флот і єхидно зливає дані розвідок у пресу, натякаючи, що Сі часто дізнається правду про боєготовність власного війська із американських газет: вони полюбляють розповідати про посадки корумпованих генералів, на місце яких приходять «професіонали» з ЦК компартії Китаю. Свіжа публікація в Bloomberg про імітацію готовності ракетних військ до війни — з цього ж розряду. (https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-01-06/us-intelligence-shows-flawed-china-missiles-led-xi-jinping-to-purge-military)

● Американцям добре відомо, що КНР може бути готовою до ІІІ-ї світової у перспективі 5 – 10 років, саме тоді Піднебесна планує перетворитися на ядерного лідера світу, збільшивши ядерні арсенали утричі. До того часу у Вашингтона є добрий шанс домовитися.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/927

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    251
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович