27.08.2024 07:14
Просмотров: 251

В Україні почали вирощувати компонент для виробництва пороху

В Україні почали вирощувати компонент для виробництва пороху

У березні цього року уряд розпочав проєкт вирощування бавовнику - компонента для виробництва пороху.

Про це повідомляє пресслужба Національна асоціація оборонної промисловості України.

Зазначається, що компонент для пороху вирощують в кількох регіонах країни на 10 експериментальних полях.

"Результати експертизи після збору врожаю мають показати, чи придатна українська сировина для виготовлення вибухових речовин", - зазначили в асоціації.

Водночас заступник голови асоціації оборонної промисловості Сергій Висоцький зазначив, що глобальний дефіцит пороху обмежує можливості країн-постачальників задовольнити зростаючі потреби України.

"Компанії нашої Асоціації можуть збільшити виробництво боєприпасів різних калібрів, включаючи 122-мм та мінометні, вдвічі. Однак для цього потрібні стабільні поставки порохів та вибухових речовин. Наразі таких постійних поставок немає", — підкреслив Висоцький.

В пресслужбі додали, що для збільшення виробництва боєприпасів в Україні можливе лише за умови забезпечення стабільних постачань пороху або створення власного виробництва.

● Довідка. Бавовник використовується у виробництві бавовняної целюлози та виготовленої з неї нітроцелюлози – ключових компонентів для виготовлення вибухівки та пороху.

Нагадаємо:

Експорт нітроцелюлози із Китаю до рф - матеріалу подвійного призначення, який можна використовувати для виробництва боєприпасів - різко зріс відтоді, як росія почала своє повномасштабне вторгнення в Україну.

В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Для цього пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.

Джерело: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович