Сегодня 07:30
Просмотров: 107

Україна домовилася щодо $23,4 млрд боргу для "збереження стабільності" в умовах російської війни

Україна домовилася щодо $23,4 млрд боргу для збереження стабільності в умовах російської війни

Україна домовилася щодо $23,4 млрд боргу для "збереження стабільності" в умовах російської війни — Міністерство фінансів України на Лондонській біржі.

Одразу після початку відкритого російського вторгнення в лютому 2022 року Україна домовилася з кредиторами про дворічне призупинення виконання боргових зобов'язань, але тепер та домовленість вибігає і постала потреба подальших дій.

"Це важливий крок для забезпечення бюджетної стабільності та збереження фінансових ресурсів України, необхідних для продовження фінансування нашої оборони", — заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Міністр зауважив, що угода з кредиторами "створить умови для якнайшвидшого повернення України на міжнародний ринок капіталу, коли ситуація з безпекою стабілізується, щоб фінансувати швидке відновлення та реконструкцію нашої країни".

"Неспровоковане повномасштабне вторгнення росії завдало серйозної шкоди економіці України. Для того, щоб виграти цю війну, нашій сильній армії необхідна підтримка сильної економіки. Допомога партнерів є критично важливою для того, щоб ми могли продовжувати захищати нашу демократію та суверенітет, одночасно забезпечуючи фінансування важливих бюджетних видатків", — заявив український міністр фінансів.

Український уряд каже, що власники облігацій погодилися на зниження вартості єврооблігацій на 37%, а отже зменшення боргу на $8,67 млрд.

За українськими розрахунками це заощадить Україні $11,4 млрд на обслуговуванні боргу до 2027 року — на час дії чинної програми підтримки з боку Міжнародного валютного фонду.

Комітет кредиторів, які володіють 22% державних українських облігацій, назвав домовленість "швидкою і конструктивною".

"Як довготермінові інвестори в Україну, ми задоволені можливістю забезпечити значне боргове полегшення для України, посприяти її намаганням відновити доступ до міжнародних ринків капіталу і підтримати майбутню відбудову країни на користь українського народу", — сказано в заяві комітету.

Джерело: https://t.me/znua_live/158652

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    101
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович