29.03.2024 08:09
Просмотров: 402

Україна ризикує завʼязнути у «перемирʼї»… Через безвідповідальні провали канцлера Шольца та інших західних політиків, — Welt

Україна ризикує  завʼязнути у «перемирʼї»… Через безвідповідальні провали канцлера Шольца та інших західних політиків, — Welt

Цього року може відбутися зупинка чи навіть цілковите припинення російсько-української війни, — Німецька Welt публікує досить знакову аналітику про настрої в європейському експертному середовищі: нерішучість німецького канцлера та інших європейських урядовців фактично прочиняє двері для нового глобального конфлікту. Тобто — ІІІ-ї світової. (https://www.welt.de/debatte/kommentare/plus250759856/Dauert-der-Ukraine-Krieg-noch-mehrere-Jahre-Eher-nicht.html#:~:text=Ein%20solcher%20stillgelegter%20Konflikt%20wäre,in%20diesem%20Jahr%20eingefroren%20wird.)

▶ ️Всі перемовини на Заході та кулуарна активність мають на меті припинення війни вже 2024 року, оскільки як сили України, так і росії є виснаженими. Жодна зі сторін не зможе мати перевагу на полі бою.

● Москва може погодитись на “нульовий” сценарій — на розподіл по лінії фронту. Таке “розв'язання” конфлікту буде здаватись рф перемогою. путінські війська можуть залишатися в Україні, але постачання західної зброї припиняться, а переговори про вступ України до ЄС і НАТО перетворяться у тривалий і безрезультатний процес.

● Україна буде у дуже загрозливому стані влітку та на початку осені. Саме тоді наступить критична фаза війни, коли росіяни спробують пробити лінії оборони ЗСУ. Тоді як ні людських ресурсів, ні запасів зброї у Києва недостатньо. Тому про повернення територій не може бути й мови. Імовірно єдине і найважливіше наразі завдання – захист від просування окупаційних військ.

● Найбільшим проривом для рашистів може бути спроба вийти до Дніпра. Для ЗСУ – зупинити ворога на другій та третій лінії оборони. Якщо необхідного озброєння та боєприпасів Україна не отримає вже зараз, влітку, кремль використає це для продовження окупації та “дотиснення” України.

▶ ️Формально Welt процитував популярний серед деяких німецьких політиків погляд щодо необхідності зупинити війну в Україні: це головний меседж російської пропаганди. Але є один важливий нюанс: видання вказує на наслідки та відповідальних.

● Замороження конфлікту може призвести до величезної війни в Європі. Це проукраїнський меседж, який завзято озвучується Києвом.

● Західні лідери, в тому числі й канцлер Німеччини Олаф Шольц, поїдаючи солодку російську інформаційну вату, ось уже понад двох років бояться «ризику ескалації».

▶ ️Подібні статті — дуже важливий тренд в інформаційному полі. Адже кремль спонукає лідерів Північноатлантичного альянсу до смиренної пасивності, погоджуючись із фейковою неминучістю перемоги бункерного фюрера. Як пишуть аналітики ISW, основна стратегія Москви полягає не у веденні війни для перемоги, а у примушуванні інших побачити світ так, як це вигідно росії; стимулювати інших приймати рішення відносно створеної кремлем вигаданої реальності. А потім який-небудь Шольц скаже: «Ну так вийшло»…

Наративи Welt мʼяко повертають європолітиків до реальності, нагадуючи про їх [можливий] внесок в успіхи кремля.

До речі: технологія працює. Коли статус уже був готовий, зʼявилася цікава вістка:

«Мир в Україні можливий у будь-який час. Для цього російський диктатор Володимир путін має лише припинити свої терористичні дії і вивести війська з України», — про це заявив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє Märkische Allgemeine Zeitung. Наразі низка країн, зокрема й Україна, на рівні радників ведуть перемовини щодо шляхів досягнення мирної домовленості. (https://www.maz-online.de/lokales/brandenburg-havel/bundeskanzler-olaf-scholz-im-maz-interview-oder-tesla-putin-wagenknecht-wahl-in-brandenburg-NUQF3Q3OLJCHRNFULM4AQVOQA4.html)

Джерело: https://t.me/orestokratiia/956

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович