26.09.2024 06:55
Просмотров: 184

Україна розраховує, що Індія може стати посередником у переговорах між Києвом та москвою — Politico

Україна розраховує, що Індія може стати посередником у переговорах між Києвом та москвою — Politico

Високопоставлений український чиновник, ім'я якого не називається, підтвердив виданню, що Індія є "великою надією Києва" на укладення мирного договору, "з яким можна жити".

За словами джерела, під час літніх переговорів з Києвом індійський прем'єр Нарендра Моді чітко дав зрозуміти, що, хоча Україні неминуче доведеться піти на компроміс у деяких питаннях, щоб зупинити наступ москви, будь-які пропозиції щодо припинення війни не повинні включати передачу територій росії.

Моді, на думку Києва, пройшов довгий шлях за короткий час. Так, Володимир Зеленський різко розкритикував його за обійми з путіним у той самий день, коли росіяни здійснили терористичний удар по "Охматдиту". Але відтоді Україна все частіше розглядає Індію як "ідеального посередника" у відносинах з кремлем.

Хоча Нью-Делі послідовно утримується від засудження вторгнення рф в Україну, він виступає на підтримку поваги до суверенітету і територіальної цілісності та припинення війни.

"Індія може бути єдиним глобальним гравцем, який може зіграти цю роль (посередника — ред.) — або, принаймні, єдиним, хто здатен переконливо зобразити себе нейтральною стороною як для москви, так і для Києва.

Швейцарія та Австрія стали на бік ЄС, наклавши санкції на росію. Відносини між Вашингтоном і москвою перебувають у стані глибокого заморожування.

Спроби таких країн, як Саудівська Аравія, зіграти роль миротворця провалилися, тоді як Китай звинувачують в активній допомозі москві у військових діях, а Зеленський лише цього місяця розкритикував уряд Бразилії за те, що він "став на бік росії. Залишається Індія", — йдеться у матеріалі.

Цього місяця в Берліні міністр закордонних справ Індії Джайшанкар не сказав, чи планує Нью-Делі висунути власну мирну пропозицію. Але в Києві покладають великі надії на те, що Індія активізується в майбутньому.

"Я можу сказати, що Індія є надійним партнером для України і це глобальна сила, яка може впливати на динаміку і перебіг подій у світі. І ми хочемо бачити участь Індії в процесі вироблення мирної формули, оскільки Індія може змінити ситуацію на краще", — сказав речник МЗС України Георгій Тихий в інтерв'ю Politico.

Джерело: https://t.me/znua_live/168605

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович