14.11.2021 06:11
Просмотров: 762

Україна закупить більше БПЛА Bayraktar – Резніков

Україна закупить більше БПЛА Bayraktar – Резніков

В рамках робочої поїздки до зони проведення операції Об’єднаних сил міністр оборони Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний ознайомилися з досвідом застосування розвідувально-ударного БПЛА Bayraktar TB2.

За підсумками поїздки у зону ООС Резніков заявив про нову закупку цих безпілотників у 2022 році, повідомляє пресслужба Міноборони України.

Олексій Резніков підкреслив нагальну необхідність подальшої закупівлі для потреб Збройних Сил України «Байрактарів».

«Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування «Байрактарів». Ми ще додатково плануємо придбати їх у наступному році. Але це будуть українські Байрактари, підкреслюю. Тобто виготовлені у Туреччині, але вони будуть українські, на озброєнні Збройних Сил України. Вони будуть застосовуватися, оскільки ми маємо боронити нашу незалежність, у тому числі, відповідно до 51 статті статуту ООН», — заявив міністр оборони.

Головнокомандувач ЗСУ запевнив, що Збройні Сили перебувають у постійній готовності до застосування ударного БПЛА в разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ. «Ми до цього йшли не один день і не два, готувалися, напрацьовуємо тактику застосування, напрацьовуємо методику. Попереду ще дуже багато цікавої для нас роботи», — зазначив Валерій Залужний.

Нагадаємо, що 26 жовтня ЗСУ застосували БПЛА Bayraktar TB2 в зоні ООС у відповідь на загибель бійця поблизу населеного пункту Гранітне. Після цього обстріли окупантів припинилися.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович