27.11.2023 09:40
Просмотров: 487

Україна є і залишатиметься головним пріоритетом для Європейського Союзу - Шарль Мішель

Україна є і залишатиметься головним пріоритетом для Європейського Союзу - Шарль Мішель

"Україна є і залишатиметься головним пріоритетом для Європейського Союзу. Війна Росії є фундаментальною загрозою для нашої європейської безпеки та цінностей. І саме тому ми продовжуємо нашу підтримку та посилюємо наші довгострокові безпекові зобов’язання перед Україною, включаючи нарощування спільного стратегічного оборонного виробництва. Ми вже підготували 30 тисяч українських військових, до кінця року ця цифра сягне 40 тисяч." - наголосив Президент Європейської Ради пан Шарль Мішель Council of the European Union Charles MICHEL у заяві від час візиту в Україну 22 листопада 2023 року. (English below)

Десять років тому на Майдані народ України виступив за свободу, за Європу та за демократичні цінності. Протест на Майдані є знаковою віхою в нашій спільній європейській історії. Українці голосно та чітко сказали: «Ми — європейці». Це історичне послання веде Україну через виклики та до кращого майбутнього.

Десять років тому українці вийшли на вулиці, щоб захистити свою країну, своє європейське майбутнє та наші спільні цінності від російської агресії. Спочатку у 2014 році, а тепер — від повномасштабного вторгнення Росії.

Революція гідності демонструє силу солідарності та свободи. Вона також свідчить про силу та стійкість вашого народу, що вивела вашу країну на європейський шлях. Європейська Рада надала Україні та Молдові статус кандидата-члена. Прогрес України є надзвичайним, особливо під час повномасштабної війни. Ви продовжуєте наближатися до ЄС.

З першого дня російської війни Європейський Союз рішуче та в єдності підтримує Україну. І він надалі робитиме це, стільки, скільки буде потрібно. Повторюю, стільки, скільки буде потрібно.

Ми також надіслали цей потужний сигнал єдності та рішучості для Росії. Кремль напав не лише на вільного та суверенного сусіда. Росія також націлюється на найбільш вразливі країни світу, позбавляючи їх доступу до палива та їжі. Вона також атакує світовий порядок, заснований на правилах, і все, у що ми віримо — свободу, демократію, співпрацю та гідність.

Разом із нашими країнами-членами ЄС надав майже 85 мільярдів євро підтримки Україні, і зараз ми працюємо над мобілізацією додаткових 50 мільярдів євро на наступні чотири роки. Ми також подали на розгляд наш 12-й пакет жорстких санкцій проти Росії. Він допоможе запобігти обходу вже наявних санкцій, надалі заборонить доступ до товарів подвійного призначення, що використовуються у військових цілях, та поширить санкції на інші сфери, зокрема торгівлю діамантами.

Я докладу всіх зусиль для підтримки ваших законних амбіцій та прагнень. І Україна, і Молдова вражають прогресом. Членство в ЄС не набувається за одну ніч. Розширення є та залишатиметься процесом, заснованим на заслугах. Воно вимагає зусиль. Часом це може засмучувати, тому потрібно продовжувати роботу, особливо щодо верховенства права.

Навіть у сьогоднішню символічну річницю ви продовжуєте просуватися у важливих антикорупційних реформах. Сьогодні Верховна Рада проголосувала за три дуже важливі закони. Я вітаю вас, оскільки це свідчить про вашу тверду рішучість робити те, що потрібно.

В ЄС нам також потрібно підготуватися до прийому нових членів. Йдеться не лише про розширення Союзу, але також про те, щоб стати сильнішим, ефективнішим і займати кращу позицію для захисту наших інтересів й просування наших фундаментальних цінностей.

Ми повинні підготуватись в цих обох напрямках, щоб мати змогу прийняти нових членів до 2030 року. Сьогодні Революція гідності демонструє силу європейських цінностей та принципів. Десять років тому членство в ЄС здавалося далекою мрією, а Україна була під величезним тиском Росії.

Ваш народ зробив чіткий вибір — суверенітет. Європейський Союз і надалі підтримуватиме вас. Ваш європейський шлях — це наша спільна подорож.

Дякую вам. Слава Україні. Хай живе Європа."

ЗСУ вдячні за підтримку та допомогу ЄС / AFU are grateful for EU support and assistance

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:15    42
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович