16.01.2024 08:46
Просмотров: 506

Усе вироблене «оборонкою» рф одразу відправляють на фронт, ― Вадим Скібіцький

Усе вироблене «оборонкою» рф одразу відправляють на фронт, ― Вадим Скібіцький

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю для РБК-Україна.

«Все, що на сьогодні виробляється росією, відразу відправляється на фронт і застосовується проти України. Тому ми не бачимо, щоб москва суттєво наростила кількість озброєння та обсяги виготовлення зброї і військової техніки», ― пояснив Вадим Скібіцький.

Вивезення майже усіх снарядів із білорусі, а також закупівля боєприпасів у північної кореї та ірану підтверджує факт, що державі-агресору росії не вистачає власних озброєнь.

Також, за словами Вадима Скібіцького, москва намагається зберігати стратегічний резерв ракет на рівні 30%.

«Якщо говорити про випущені крилаті ракети, то під час атак фіксувались вироби III, IV кварталу [2023 року] випуску. Це вкотре свідчить про те, що в них запаси не дуже великі, і те, що виробляється, відразу застосовується проти нашої держави», ― зазначив представник ГУР МО України.

Ситуація з безпілотниками типу «шахед» ― схожа. Зараз агресор навчився виготовляти корпуси для цих дронів, а також організував дві виробничі лінії у місті єлабуґа, де збирає ударні БПЛА із власних та завезених елементів.

«Мета москви – до 2026 року вийти на повний, замкнений цикл виробництва саме таких БПЛА на території росії. Я не впевнений, що їм вдасться замінити або знайти російський аналог, наприклад, електронної бази – мікросхем, чипів тощо. Але стартери, корпус, бойову частину, двигуни, інші елементи навігаційної системи на сьогодні рф здатна виготовляти», ― сказав Вадим Скібіцький.

Представник ГУР МО України розповів, що в грудні 2023 року росія загалом випустила по нашій території 770-780 ударних дронів типу «шахед».

«Грудень показав, що навіть якщо у ворога і були якісь запаси, то вони на сьогодні вичерпуються, і всі ці БПЛА, які запускаються, буквально надходять з конвеєра», ― заявив Вадим Скібіцький.

▶ ️Повний текст та відео інтерв’ю доступний за лінком. (https://www.rbc.ua/rus/news/vadim-skibitskiy-rosiyan-e-motivatsiya-voyuvati-1705266418.html)

Джерело: https://t.me/DIUkraine/3306

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович