18.12.2023 06:55
Просмотров: 312

Західні країни налаштували власне населення на те, що російсько-українська війна буде легшою, ніж насправді

Західні країни налаштували власне населення на те, що російсько-українська війна буде легшою, ніж насправді

Західні країни налаштували власне населення на те, що російсько-українська війна буде легшою, ніж насправді, — оглядач європейської економіки Financial Times Мартін Сандбу.

"Ми стикаємося з тим, що громадська думка все більше втомлюється від конфлікту, який затягується через нашу власну тяганину з наданням Україні найпотужнішої зброї.

Щоб досягти успіху, західні лідери повинні впоратися з зневагою до суспільного розуміння конфлікту у себе вдома.

Недостатньо говорити "боротьба України — це наша боротьба" і обіцяти підтримувати Київ "стільки, скільки знадобиться", якщо ваші дії свідчать, що ви відчуваєте дискомфорт від наслідків цих обітниць", — пише оглядач.

На його думку, зараз західні лідери стикаються із необхідністю витрачати більше політичного капіталу, бо раніше ухилялися від важкого політичного вибору.

"Вони ніколи не наважувалися просити людей про жертви у вигляді "військової економіки лайт". Але це, як і раніше, вкрай важливо для Європи, чия безпека залежатиме від допомоги Україні у досягненні перемоги — особливо якщо Дональд Трамп повернеться на пост президента США.

Стійкість і стратегічна автономія вимагають мінімальної здатності змиритися з певними обмеженнями, адже поразка України зробить все ще гірше.

Після оголошення в Брюсселі рішення про початок переговорів про членство України в ЄС президент Зеленський заявив: "Історію творять ті, хто не втомлюється боротися за свободу". Це не зовсім правильно. Всі втомлюються. Історію творять ті, хто не зупиняється на досягнутому", — зазначає Сандбу.

Джерело: https://t.me/znua_live/125800

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович