21.01.2024 06:55
Просмотров: 368

Законопроект про основи соціальної захищеності дітей

Законопроект про основи соціальної захищеності дітей

У Раді на голосування у другому читанні очікує законопроект про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення рф, але його прийняття може залишити частину дітей без соціального захисту, — голова правління "Українська мережа за права дитини" Дар’я Касьянова.

У громадській спілці наголосили, що нині не надано фінансових та економічних обґрунтувань реалізації ініціативи в рамках законопроекту №9042-1.

Касьянова наголосила, що у нинішньому вигляді прийняття закону не зможе забезпечити усіх постраждалих дітей соціальними та реабілітаційними послугами, медичною та психологічною допомогою, педагогічною реабілітацією, послугами з оздоровлення та відпочинку, матеріальною підтримкою. У найкращому випадку діти зможуть отримати все це в обмеженому обсязі.

УМПД звернулася з пропозиціями до Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики та Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

У спілці зазначили, що це дуже потрібний закон, однак він потребує доопрацювань, оскільки зараз суперечить національному законодавству та правовим стандартам у сфері захисту прав дитини Конвенції ООН про права дитини.

"Його ухвалення може призвести до завантаженості судів і державної виконавчої служби, разом з тим заплановані покращення для дітей реалізовані не будуть. Громадська спілка “Українська мережа за права дитини” підтримує будь-яку ідею, спрямовану на посилення захисту прав дитини, однак така ідея повинна мати реальний, а не декларативний характер", — йдеться у зверненні.

У тексті листа до профільних Комітетів ВРУ Громадська спілка "Українська мережа за права дитини" виклала свої зауваження та пропозиції щодо законопроєкту. Ознайомитися з ними можна за посиланням (https://childrights.org.ua/wp-content/uploads/2024/01/propozycziyi-vid-umpd.pdf).

Джерело: https://t.me/znua_live/131103

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович