09.01.2024 06:10
Просмотров: 512

Законопроєкт щодо мобілізації містить норми, які можуть призвести до зростання кількості "зарплат у конвертах" і погіршення умов ведення бізнесу — Європейська бізнес асоціація

Законопроєкт щодо мобілізації містить норми, які можуть призвести до зростання кількості зарплат у конвертах і погіршення умов ведення бізнесу — Європейська бізнес асоціація

"Запропоновані норми можуть призвести до зростання кількості випадків неофіційного працевлаштування і відтоку іноземних інвестицій", — йдеться у заяві.

Низка положень може фактично позбавляти громадян України базових прав, зокрема на отримання документа, що посвідчує особу та громадянство, що є неприпустимим і може мати вкрай негативні соціальні та демографічні наслідки, переконані представники бізнесу.

А розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади у сфері мобілізації не сприятиме керованості процесу через його децентралізацію.

У ЄБА вважають, що скорочення термінів для уточнення своїх даних протягом 30 днів усіма військовозобов'язаними в Україні може призвести до колапсу системи та збоїв у роботі електронного кабінету.

А спроба наділити правом вручати повістки широке коло осіб — до зловживання і плутанини.

"Бізнес не підтримує ухвалення законопроєктів у запропонованій редакції та пропонує доопрацювати документи.

Спільнота готова долучитися і щиро сподівається, що голос бізнесу буде почуто", — резюмували в Асоціації.

-----

Голова фінансового комітету Верховної Ради Гетманцев розкритикував мобілізаційний підхід "або працюєш, або воюєш".

"Отримання зарплати — не тільки й не так моя воля, скільки умови ринку праці. Такі пропозиції дискредитують одразу за декількома ознаками — професія, територія, ВПО, майновий стан.

Це порушує основний принцип, який має бути дотримано в країні, яка воює, — справедливості жертви. Жертвувати здоров'ям, свободою, майном мають однаково. Інакше дискредитується сама ідея боротьби та перемоги", — заявив він в інтерв’ю "РБК-Україна".

Народний депутат і член фінансового комітету Ярослав Железняк уточнив, що від ідеї прив'язати бронювання військовозобов'язаних до обсягу сплачених ними податків вже відмовилися.

Джерело: https://t.me/znua_live/129534, https://t.me/znua_live/129535

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович