11.08.2020 10:05
Просмотров: 798

Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца: "Ми постійно підтримуємо високий рівень наших зв'язків з інвесторами, що дозволяє нам проводити транзакції без роуд-шоу"

Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца: Ми постійно підтримуємо високий рівень наших звязків з інвесторами, що дозволяє нам проводити транзакції без роуд-шоу

Ексклюзивний коментар для "Cbonds.Info" Юрія Буци, Урядового уповноваженого з питань управління державним боргом, стосовно розміщення нового випуску суверенних єврооблігацій України на 2 млрд. дол., та обміну єврооблігацій з погашенням в 2021 і 2022 рр.

Чому Мінфін України відмовився від проведення роуд-шоу?

Ми постійно підтримуємо високий рівень наших зв'язків з інвесторами, що дозволяє нам проводити транзакції без роуд-шоу, як це було в січні цього року. Крім того, в умовах пандемії covid-19 та карантинних обмежень, немає можливості проводити класичні роуд-шоу і всі транзакції на ринку відбуваються тепер в такому форматі.

Заплановане на початку липня розміщення було скасовано вже після оголошення прайсингу. Як це вплинуло на структуру попиту? Хтось з потенційних покупців відмовився брати участь в угоді або навпаки приєднався до неї?

На нашу думку, рішення відмінити розміщення і дати можливість ринку оцінити значимість інформації, що з'явилася після прайсингу було виправданим і позитивним по відношенню до інвесторів. Ми не бачили суттєвих змін в структурі попиту крім зростання кількості облігацій, що були запропоновані до викупу, що відображає бажання деяких інвесторів отримати гарантовану алокацію в облігаціях нового випуску.

Дохідність нового випуску склала 7.25%, що на 5 б.п. нижче дохідності скасованого випуску. З чим це пов'язано?

Достатньо високий попит на новий випуск довгих єврооблігацій України та сприятливі ринкові умови дозволили Україні розмітити нові цінні папери на дещо кращих умовах.

Яким був сукупний попит? Який обсяг "нових грошей" і скільки було залучено в результаті обміну "старих" бондів з погашенням в 2021 і 2022 рр.?

Сума заявок на придбання цінних паперів та участь в пропозиції обміну на піку сягнула 7 мільярдів доларів США від більш як 200 інвесторів зі всього світу. 871 мільйон доларів США з залучених 2 мільярдів дол США пішли на частковий викуп та обмін єврооблігацій із погашенням в 2021 і 2022 роках. Все інше - близько 1,128 млрд дол США – це кошти, які будуть використані на фінансування державного бюджету.

Яка географічна та інституційна структура покупців?

Найбільший попит був зі сторони інвесторів зі Сполучених Штатів, Сполученого Королівства та країн Європейського Союзу, які придбали більшу частину нового випуску та взяли участь в правочині з обміну єврооблігацій - їх частки склали 48%, 38% та 13% відповідно.

Інвесторська база всієї транзакції переважно складається з фондів, що управляють активами (81%), хедж-фондів (13%), банків (4%) та пенсійних і страхових фондів (2%).

Куди будуть спрямовані залучені кошти?

871 мільйон доларів США з залучених 2 мільярдів дол США пішли на частковий викуп та обмін єврооблігацій із погашенням в 2021 і 2022 роках. Все інше - близько 1,128 млрд дол США – це кошти, які будуть використані на фінансування державного бюджету.

Чи відкрито зараз «вікно можливостей» для несуверенних українських емітентів?

2020 рік – це рік надзвичайно волатильного ринку капіталів. Особливо складно знайти вікно можливостей для емітентів країн, що розвиваються, оскільки тривалість такого періоду може вимірюватися днями, а не тижнями. Для корпоративних емітентів такий часовий проміжок ще менший, оскільки потрібно враховувати наявність актуальної фінансової звітності.

Який обсяг придбали українські інвестори?

Інвестори з українським резидентством придбали менше відсотка від нового випуску українських суверенних єврооблігацій, але ми не володіємо інформацією щодо українських інвесторів, що могли придбавати облігації використовуючи інші юрисдикції.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович