05.09.2023 08:19
Просмотров: 376

​Викриття зрадників триває - ДБР

​Викриття зрадників триває - ДБР

Минулого тижня двоє з них отримали до 15 років ув’язнення, ще 9 повідомлено про підозру.

Впродовж минулого тижня, за матеріалами ДБР суд виніс заочні вироки двом зрадникам, завершено розслідування щодо ще трьох осіб. Також про підозру повідомлено 9 зрадникам та колаборантам.

● За матеріалами Бюро Святошинський райсуд Києва визнав винним колишнього начальника артилерії однієї з військових частин з Криму, який у 2014 році перейшов на бік ворога та наразі проходить службу на посаді начальника артилерії військової частини рф і воює проти України.

● За матеріалами ДБР суд заочно засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна правоохоронця з Волновахи на Донеччині. Він отримав посаду майстра в пожежно-рятувальній частині Волновахи, яку створили окупанти.

● Працівники ДБР завершили розслідування щодо заступника директора Національного природного парку «Нижньодніпровський», який пішов на співпрацю з ворогом, а після звільнення Херсона втік разом з окупантами.

● Працівники ДБР завершили розслідування щодо експравоохоронця, який добровільно влаштувався на посаду «тимчасового виконувача обов’язки інспектора роти охорони об’єктів управління державної служби охорони при головному управління мвс Херсонської області».

● Працівники ДБР завершили розслідування щодо працівниці Куп’янської державної податкової інспекції, яка після повномасштабного вторгнення перейшла на бік ворога та отримала посаду головного спеціаліста в одному з відділів окупаційної податкової служби.

● Також працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом колишнім правоохоронцям із Запорізької області, які перейшли на бік ворога аби «служити» окупантам у селищі Приазовське.

● За матеріалами Бюро повідомлено про підозру й чотирьом колишнім працівникам «Північної виправної колонії №90», які «приєдналися» до окупантів у Херсоні. Вони отримали керівні посади у незаконно створеному окупаційною владою службі виконання покарань.

-----

Злочини проти Нацбезпеки: ДБР відкрило понад 1,8 тис. кримінальних справ

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу по викриттю зрадників та колаборантів. У межах кримінальних проваджень збираються докази та показання свідків, опрацьовуються інші матеріали.

Це все буде використано для притягнення до відповідальності осіб, які зрадили Україну під час війни. Злочини проти Нацбезпеки не мають терміну давності.

Від початку повномасштабного вторгнення, ДБР проводило розслідування 1 тисячі 813 кримінальних проваджень щодо злочинів проти безпеки нашої держави. Серед них:

● 1406 кримінальних проваджень за фактом держзради (ст. 111 ККУ),

● 327 кримінальних проваджень – колабораційної діяльності (ст. 111-1 ККУ),

● 25 кримінальних проваджень щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 ККУ) та інші.

Наразі, за результатами проведення досудового розслідування:

● 857 особам повідомлено про підозру,

● 486 осіб оголошено в розшук,

● 1071 особа перевіряється на причетність до держзради та колабораційної діяльності,

● 561 обвинувальний акт направлено до суду за цими статтями.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/3796, https://t.me/DBRgovua/3794

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:52    167
Сегодня 09:15    141
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович