24.12.2023 08:42
Просмотров: 743

$300 «ярдів» на кону: Захід чи не вперше спробує зіграти з бункерним на випередження

$300 «ярдів» на кону: Захід чи не вперше спробує зіграти з бункерним на випередження

Конфіскація активів російського центробанку на користь України, - це не тільки про гроші, скільки про зрілість наших партнерів. Якщо вони «пострижуть» кремль, то це означатиме тільки одне: США і ЄС компенсували той дефіцит рішучості, який супроводжував їх упродовж всього періоду війни Московії проти України.

▶ ️Адміністрація Байдена почала термінові переговори про використання арештованих $300 млрд активів російського центробанку. Їх хочуть використати для допомоги Україні. Конгрес підтримує законопроєкт, Байден хоче провести рішення до 24 лютого 2024 року, - це ми знаємо з The New York Times.

● Та з аналітики FT розкривається дещо інша картина: роль США у цьому поході за «золотим руном» більше політична, ніж реальна. Uncle Sam заарештував лише $5 млрд, тоді як €260 млрд активів ЦБ московії заморожено в ЄС, Австралії, Японії та Великобританії. Близько €210 млрд — зберігається в ЄС у вигляді готівки й державних облігацій.

● І тут, власне, підступ: європейці, особливо французи, німці та італійці набагато обережніші за американців в «стрижці» «золотого руна». З одного боку, вони бояться відповіді з боку кремля, з іншого — бояться, що Китай або Саудівська Аравія заберуть з ЄС свої гроші.

● Відтак доля «трьохсот ярдів» сьогодні залежить від політичної переконливості США та Великої Британії, яка також виступає за вилучення активів держави-терориста.

▶ ️Якщо ЄС, США та G7 таки «рейдернуть» у кремля парочку сотень «ярдів», це свідчитиме про зміну стратегічної моделі поведінки наших західних партнерів: вони готові не тільки реагувати на агресію росії, а й брати ініціативу на себе... і продовжують підтримувати Україну в її боротьбі за свободу та незалежність.

Ключове для нас слово, - «якщо»…

Додам, що це не план Б. Ці кошти очікуються додатково до обіцяної допомоги з боку США та ЄС.

Ви завжди можете розраховувати, що американці зроблять правильно після, як вони перепробують всі інші варіанти, - Вінстон Черчіль…

Джерело: https://t.me/orestokratiia/920

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    207
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович