03.06.2023 06:20
Просмотров: 631

До питання про #пеньюар_на_фронт

До питання про #пеньюар_на_фронт

З точки зору руху коштів між картками приватних осіб, немає жодної різниці між ситуаціями "скинулися і придбали теплак" і "скинулися і придбали пива і м'яса на шашлики". Одну з цих ситуацій комусь прийшла в голову світла ідея оподаткувати, за принципом "корову менше годувати і більше доїти".

Є величезна кількість ситуацій, коли людина може отримати на руки гроші, що не є наслідком діяльності з метою отримання прибутку. Будь-яка складчина при оплаті рахунку на шашлики і в ресторані, подарунок на день народження і весілля, традиція давати гроші на похорони, збір на лікування раку, матеріальна допомога від батьків дітям-студентам і від дітей батькам-пенсіонерам, насосала!, дала в борг і отримала назад (в цій історії аж дві транзакції), купила квитки на конференцію власним коштом і отримала відшкодування, гаражний розпродаж, купила новий велосипед і продала старий, сходила для старенької сусідки по хліб, замовила проїзні на групу you name it. Неможливо не те що оподаткувати, а навіть проконтролювати всі ці ситуації. Зібрати з громади на теплак лише одна в цьому великому ряду. Як і неможливо скласти повний перелік товарів, які можуть купуватися таким чином. Якщо громада хоче в якості подяки за безцінну службу і збережені життя пригостити військовослужбовця копі-люваком і готова це оплатити, які запитання з боку третіх осіб тут можуть бути і які включення в перелік? Та ніяких.

Я абсолютно переконана, що справа про друге оподаткування акумульованих в одному місці коштів, з яких кожен донатор окремо вже сплатив податок, має широкі перспективи в ЄСПЛ. Це не кажучи вже про те, що до здирництва з особистих карток навіть Янукович не опускався. Під кимось давно крісло не хиталося.

https://www.facebook.com/anya.hrytsenko

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович