Сегодня 06:18
Просмотров: 116

Голова МЗС Дмитро Кулеба напередодні запропонував користувачам Reddit поставити йому запитання

Голова МЗС Дмитро Кулеба напередодні запропонував користувачам Reddit поставити йому запитання

«Якщо про вас не робили меми, то ви недостатньо працюєте».

Показуємо, чим цікавляться іноземці і як відповідав міністр:

▶ ️Як ви ставитеся до того, що Україна відмовилася від ядерної зброї в обмін на мирні гарантії?

Це була стратегічна помилка, яка привела нас туди, де ми є сьогодні. Вашингтон і москва на чолі з Клінтоном і Єльциним скоординовано працювали разом, щоб чинити тиск на Україну і роззброїти її. Я міг би стверджувати, що сьогодні США зобов'язані нам підтримкою за те, що позбавили нас ядерного щита, але, думаю, це не спрацює.

▶ ️Політика ЄС зміщується вправо. Як це вплине на відносини між Україною та ЄС?

Ніякої драми. Нам вдалося змінити думку авторитетних центристських і лівих політичних сил в Європі, які багато років відмовляли Україні в праві стати членом ЄС. Ми спостерігаємо за зсувом вправо зі стратегічною уважністю. Зрештою, ми всі є європейцями.

▶ ️Чи відчуваєте ви впевненість у здатності України перемогти?

Так. Подивіться на цифри. Ми звільнили половину того, що росія окупувала з лютого 2022 року. На 1 січня 2024 року росія контролювала 17,61% території України. Зараз — 17,68%. За цей час вони втратили близько 183 тисяч солдатів пораненими й вбитими. Це в 5,3 рази більше, ніж торік. росія набагато більша за нас, але сказати, що вона перемагає, було б перебільшенням. Урок такий: маючи достатньо ресурсів, ми можемо змусити росію поступитися її максималістським вимогам і відійти від України.

▶ ️Як ви ставитеся до проукраїнських мемів, де іноді використовують ваше обличчя, Зеленського чи інших українських урядовців?

Ми, українці, вміємо жартувати, навіть якщо це чорний гумор. І на відміну від росії, ми не проти посміятися над собою. Ми — вільна країна вільних людей. До того ж, ми живемо у світі, де будь-хто, хто бере участь у публічній політиці, має бути готовим стати мемом. Я б сказав, якщо про вас ще не робили мемів, то ви зробили недостатньо.

▶ ️Прокоментуйте, чи можливі мирні переговори з росією?

Можливі, але тільки якщо росія буде вести переговори в дусі доброї волі. Ключове питання: як змусити рф вести переговори в дусі доброї волі, враховуючи, що вона ніколи не робила цього раніше. Це стане можливим лише тоді, коли рф відчує достатній тиск на полі бою і на міжнародній арені.

▶ ️Яка ваша улюблена українська страва?

Якби мені довелося обирати щось одне, нехай це буде молозиво. Це десерт. Удачі знайти в гуглі, що це.

Також у Дмитра Кулеби запитали, як можлива перемога Трампа на президентських виборах у США вплине на підтримку України. Ось що він відповів:

«Послухайте, наша стратегія — перемога і відновлення. Ми не будемо підлаштовувати її під якесь прізвище чи політичну силу. Все інше — це тактика, і ми будемо продовжувати маневрувати для досягнення стратегічних цілей. Дехто називає це мистецтвом дипломатії.

Що стосується виборів у США, то це залежить від американського народу. Ми будемо працювати з будь-якою адміністрацією.

І я вважаю, будь-яка адміністрація США повинна поважати три риси, які відрізняють Україну від її інших партнерів. Перше, ми ніколи не просили американські війська воювати і вмирати за Україну, ми лише просили зброю і підтримку економіки. Ми ніколи не мали наміру покладатися на іноземну допомогу безкінечно, і саме тому ми реформуємо економіку, ми потроїли вітчизняне виробництво зброї торік і плануємо збільшити його в 6 разів цього року. Ми повністю прозорі у використанні допомоги США — це найкраща пропозиція, яку США можуть отримати у світі, де Іран та Північна Корея надають військову підтримку росії у війні проти України».

Джерело: https://t.me/gruntmedia/46999

Новости портала «Весь Харьков»


Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович