17.01.2024 06:34
Просмотров: 300

Изменения в мобилизации: все работники военно-промышленного комплекса подлежат брони

Изменения в мобилизации: все работники военно-промышленного комплекса подлежат брони

(https://www.kmu.gov.ua/news/uriad-vnis-zminy-shchodo-poriadku-broniuvannia-viiskovozoboviazanykh-pratsivnykiv-pidpryiemstv-opk)

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств оборонно-промислового комплексу — пресслужба уряду.

Згідно із цим рішенням, працівники підприємств, установ та організацій, визначених Мінстратегпромом критично важливими у сфері ОПК, бронюються:

● незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності;

● без обмежень щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.

Заступник міністра економіки України Ігор Фоменко зазначив, що відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності.

"Це дозволить посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити оборонним підприємствам можливість стабільно працювати й нарощувати обсяги виробництва", — заявив Фоменко.

-----

Верховна Рада ухвалила закон, що має впровадити в Україні повноцінний електронний облік військовозобов'язаних. Не в останню чергу ці зміни допоможуть вдосконалити мобілізацію.

Хоча перший закон про створення електронного реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" ухвалили ще 7 років тому, повноцінна цифровізація обліку резервів ЗСУ так і не відбулася.

Джерело: https://t.me/znua_live/130565

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович