01.07.2024 09:01
Просмотров: 179

НАТО знову розмістила літаки повітряної системи попередження і управління (AWACS) в повітряному просторі над Польщею

НАТО знову розмістила літаки повітряної системи попередження і управління (AWACS) в повітряному просторі над Польщею

НАТО знову розмістила літаки повітряної системи попередження і управління (AWACS) в повітряному просторі над Польщею для спостереження за небом над Україною. Це розгортання допоможе підтримати посилену присутність Альянсу в регіоні і відстежувати російську військову активність. Отримані дані передають ЗСУ — портал UK Defence Journal.

"Офіційно будь-яка зібрана розвідувальна інформація надсилається лише країнам НАТО, але всі знають, що деякі з цих країн швидко діляться інформацією з Україною, що дозволяє їм протидіяти атакам, що надходять. Дані західної розвідки дають Україні можливість реагувати трохи швидше", — заявив колишній офіцер Королівських ВПС, який побажав залишитися неназваним.

"Оскільки незаконна війна росії в Україні продовжує загрожувати миру і безпеці в Європі, не повинно бути жодних сумнівів щодо рішучості НАТО захищати і обороняти кожен дюйм території Альянсу. Наші AWACS можуть виявляти літаки за сотні кілометрів, що робить їх ключовою силою стримування і оборони НАТО", — заявила речниця НАТО Оана Лунгеску під час подібного розгортання минулого року.

У відповідь на війну росії в Україні НАТО посилила свою повітряну присутність у Східній Європі додатковими винищувачами, літаками спостереження і заправниками.

З лютого 2022 року літаки AWACS НАТО здійснюють регулярне патрулювання над Східною Європою і регіоном Балтійського моря для відстеження російських військових літаків поблизу кордонів НАТО.

Джерело: https://t.me/znua_live/155419

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович