05.12.2023 08:09
Просмотров: 435

США помилково вирішили, що армію України швидко можна перетворити на західну

США помилково вирішили, що армію України швидко можна перетворити на західну

The Washington Post про прорахунки контрнаступу.

Журналісти дізналися, що українські, американські та британські військові провели вісім великих військових ігор для розробки плану контрнаступу.

"Але Вашингтон прорахувався з тим, наскільки українські війська можуть бути трансформовані в бойові сили західного зразка за короткий період, особливо без надання Києву повітряних сил", — пише видання.

Пентагон хотів, щоб наступ розпочався в середині квітня, щоб завадити російській армії зміцнювати свої позиції.

Українці вагалися, наполягаючи на тому, що не готові без додаткового озброєння і тренувань.

Американські військові були впевнені, що механізована фронтальна атака на російські лінії оборони можлива з тими військами і зброєю, які має Україна.

Моделювання показало, що ЗСУ, за найкращого сценарію, можуть досягти Азовського моря і відрізати окупантів на півдні за 60-90 днів.

США виступали за сфокусований наступ уздовж південної осі, але українське командування вважало, що наступати потрібно в трьох різних точках: на південь, у напрямку Мелітополя і Бердянська, та на схід, у напрямку Бахмута.

"Американська розвідка була більш песимістично налаштована, ніж американські військові, оцінюючи шанси на успіх наступу як 50/50, зважаючи на потужну багатошарову оборону, яку побудувала рф", — пише видання.

За інформацією журналістів, багато хто в Україні та на Заході недооцінив здатність росії відновлюватися після катастроф на полі бою і використовувати свої традиційні сильні сторони: живу силу, міни і готовність жертвувати життями власних солдатів у небачених масштабах.

Джерело: https://t.me/znua_live/123954

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович