30.08.2023 06:53
Просмотров: 930

Світ  готується протистояти Московії... без підтримки США. Все через Трампа

Світ  готується протистояти Московії... без підтримки США. Все через Трампа

ЄС прагне значно розширити виробництво зброї, - від артилерії до систем протиракетної оборони, щоб Євроспільнота могла забезпечити арсенали України самостійно.

▶ ️До президентських виборів у США понад рік, але для багатьох столиць можливість другого «пришестя» Дональда Трампа є джерелом тривоги. Союзники від Парижа до Токіо вважають експрезидента нестабільним лідером, який мало зацікавлений у протидії російському та китайському експансіонізму,- дуже знакова стаття у WSJ (https://www.wsj.com/world/the-world-is-contemplating-a-second-trump-administration-f6e970c4#), (https://www.wsj.com/world/the-world-is-contemplating-a-second-trump-administration-f6e970c4#) яку варто розібрати детальніше.

● У разі перемоги Трамп погрожує розпочати глобальну торговельну війну, запровадивши нові мита на всі товари, що імпортуються до США, завдаючи удару як друзях, так і ворогах — крок, який ризикує посіяти розбіжності в трансатлантичних відносинах під час війни РФ проти України.

● Трамп також обіцяв в разі перемоги вивести США зі складу НАТО.

● Пекін і Москва вбачають чимало потенційних вигод від його перемоги: Трамп готовий укладати угоди, щоб послабити напругу в таких "гарячих точках", як Україна і Тайвань. Кремль затягує війну в Україні, сподіваючись, що одіозний політик у разі обрання відмовиться від допомоги Києву.

● Трамп не вельми шанує союзників США, тому Пекін очікує, що альянси та коаліції за часті Сполучених Штатів послаблять тиск на Китай.

▶ ️Ці сценарії викликають холодок у спині союзників, зокрема - у Європі. Тому вони готуються воювати з Путіним без США. 

● G7 укладають двосторонні домовленості з Києвом про надання зброї та проговорюють сценарії військової підтримки України без участі США. 

● Французькі офіційні особи попереджають європейських союзників, що можливість повернення Трампа вимагає від континенту значного розширення виробництва зброї, від артилерії до систем протиракетної оборони, щоб ЄС міг забезпечувати Україну самостійно.

● Країни Східної Європи та Франція також підштовхують союзників до прийняття України до НАТО, що значно підвищить ставки у протистоянні з Росією, надаючи Києву гарантії безпеки. «Чи можна дозволити Україні програти, а Росії виграти? Відповідь – ні... Ми повинні витримати час», - Макрон журналу Le Point.

▶ ️Перемога Трампа - поки що гіпотеза. Але важливо, що деякі лідери ЄС уже починають бодай говорити про прогнозований негативний сценарій.

Є така приказка: "Якби знав де впадеш, то сінця постелив би".  Європейці ще "сіна не стелять", їхні доходи на оборону часто не досягають знаменитих 2%, передбачених статутом НАТО, але принаймні вони вже знають, "де падатимуть". І це вже прогрес, бо років два тому ЄС навіть не думав "гострити списи" проти росіян... 

Джерело: https://t.me/orestokratiia/857

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:34    104
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович