25.07.2024 06:29
Просмотров: 220

«У нього не складеться дружба з путіним», — Шустер із TIME розповідає, як Київ сподівається пережити президентство Трампа

«У нього не складеться дружба з путіним», — Шустер із TIME розповідає, як Київ сподівається пережити президентство Трампа

Прогноз на перші 8-9 місяців невтішний, утім, дружба з путіним може закінчитися навіть без втручання третіх осіб — такий лейтмотив настроїв в українській владі.

▶ ️Спочатку Трамп 100% піде по запланованому: скорочення допомоги, мирна угода на користь росії та відновлення відносин США з путіним. Та плани республіканця необґрунтовано оптимістичні. В Україні це розуміють, тому покладають надію на швидке “протверезіння” Трампа.

● Час покаже, що путін не виконує жодних домовленостей: війна з Україною — це тільки початок його грандіозних планів, мирна риторика — це дипломатичне прикриття, а припинення вогню — це можливість зміцнитися перед наступним нападом. Коли самовпевнені обіцянки Трампа не спрацюють, коли всі побачать, що путіну чхати на американського колегу, — тоді почнеться найцікавіше.

● «Найцікавіше» — це прозріння: Трамп зрозуміє, що пішов не тим шляхом, і розворот від «великого миротворця» до «рішучого борця» з російською навалою може бути ще потужнішим, ніж у Байдена.

● Ще один аргумент Києва: підтримка України — це не лише благодійність. Торік оборонні компанії Штатів заробили на війні більше ніж $80 млрд, а їхній експорт зброї виріс на 50%.

▶ ️Надії на розворот, з одного боку, занадто оптимістичні, з іншого — висока ймовірність того, що зацікавлені в перемозі України стейкхолдери схилятимуть Трампа до правильних рішень. Зокрема, так вважає і колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. У цей неочевидний список можуть увійти навіть однопартійці Трампа — республіканці, які голосували за численні пакети допомоги Києву.

«Поспілкувавшись із Дональдом Трампом.., як ніколи переконався, що він має силу та хоробрість, щоб це виправити, врятувати Україну, принести мир… Я вважаю, що Трамп розуміє реальність: поразка України буде масштабною поразкою Америки», — Джонсон.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/1003

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 10:21    126
Сегодня 09:56    129
Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович