20.12.2023 08:00
Просмотров: 359

Верховний суд Колорадо вирішив, що Дональд Трамп не має права обиратися Президентом

Верховний суд Колорадо вирішив, що Дональд Трамп не має права обиратися Президентом

Верховний суд Колорадо вирішив, що Дональд Трамп не має права обиратися Президентом і має бути виключений з виборчого бюлетеня на підставі п.3 чотирнадцятої поправки — MSNBC.

Суд першої інстанції відмовився виключати Трампа з бюлетеня, хоча й погодився, що події 6 січня 2021 року були заколотом, і Трамп брав участь у заколоті.

Тепер справі відкрито дорогу до Верховного суду США.

Рішення набуде чинності 4 січня 2024 року і не буде обов'язковим для інших штатів.

Судді підкреслили, що адвокати Трампа можуть подати апеляцію до Верховного суду США.

У цьому разі вона не набуде чинності в Колорадо до вердикту, але пошириться на всі штати, якщо сторона Трампа програє.

Представники виборчої комісії штату Колорадо заявили, що питання має бути вирішене до 5 січня — крайнього терміну, встановленого законом для формування списку кандидатів на праймеріз від Республіканської партії.

Президентські вибори у США проводить кожен зі штатів самостійно.

Правила, за якими організовано голосування, і критерії, за якими кандидати потрапляють до бюлетенів, визначають штати незалежно один від одного.

Схожі позови проти Трампа було подано в Міннесоті та Мічигані, в обох штатах суди першої інстанції відмовилися забороняти колишньому президенту балотуватися знову.

-----

У штабі Дональда Трампа назвали "глибоко недемократичним" рішення, ухвалене Верховним судом штату Колорадо на основі чотирнадцятої поправки до Конституції США, яка забороняє експрезиденту брати участь у праймеріз Республіканської партії, і заявили, що найближчим часом оскаржать його у Верховному суді США — Associated Press.

Рішення Верховного суду Колорадо ухвалено вперше в історії країни.

Чотирнадцята поправка забороняє обіймати посаду будь-кому, хто одного разу склав присягу дотримуватися Конституції, але потім "брав участь у повстанні або заколоті" і порушив її.

Президентські вибори у США проводить кожен зі штатів самостійно.

Правила, за якими організовано голосування, і критерії, за якими кандидати потрапляють до бюлетенів, визначають штати незалежно один від одного.

Проти Трампа було висунуто обвинувачення у зв'язку з атакою на Капітолій 6 січня 2021 року.

Це судове рішення зробило Дональда Трампа першим кандидатом у президенти в історії США, якого визнали таким, що не має права займати Білий дім, згідно з положенням Конституції, яке використовують вкрай рідко.

Суд за невеликої переваги голосів (4:3) дійшов висновку, що Конституція забороняє претенденту на висунення від Республіканської партії 2024 року з'являтися у виборчому бюлетені через його роль "у підбурюванні до насильства проти уряду США".

Якщо сторона Трампа програє справу у Верховному суді США, то він не зможе взяти участь у виборах президента, оскільки рішення загальноамериканської судової установи стане обов'язковим для виконання в усіх Сполучених Штатах.

**Судячи з усього, штаб Трампа вирішив в передвиборчому азарті зіграти "All in", навіть не зважаючи на те, що Колорадо — невеликий штат і навряд чи стане "золотою акцією" для будь-кого з кандидатів.

Тим не менш — ставки зроблені, ставок більше немає.

Чи зіграє його фішка, Трамп і вся країна дізнаються 5 січня, коли круп'є у вигляді Верховного суду США, оголосить свій вердикт.

Джерело: https://t.me/znua_live/126144

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

01.05.2024 07:15    273
30.04.2024 10:22    188
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович