13.04.2023 06:28
Просмотров: 617

Кремль перетворився на фінансову біржу: Путін регулює курс «розвідним ключем»

Кремль перетворився на фінансову біржу: Путін регулює курс «розвідним ключем»

Так звана звана економічна стабільність Московії є дуже ілюзорною, і штучно підтримується владою. Це добре ілюструється на прикладі з британською компанією «Shell».

▶️ В Росії круто обвалився рубль. Ще 1 квітня був на рівні 79,5 руб / $1, а вже 12 квітня досяг 85,92 руб. (ціна продажі долара «Сбєрбанком»).

● Падіння "деревʼяного" спричинено дозволом бункерного компанії Shell продати долю в проєкті Сахалін-2. Компанія вирішила  піти з російського ринку, і виводить  близько $1,15 млрд. Раніше ця сума вважалась би мізерною  для Московії, та сьогодні курс обвалився.

● Сотні західних компаній стоять у черзі на подібний дозвіл володаря кремля, який особисто контролює виведення капіталів. Пощастило тільки Shell, і то завдяки своєрідному шантажу. Московія вимушена заплатити компанії за її частку в проєкті, інакше британці заблокували б експорт нафти з "Сахаліну-2".

▶️ Втеча однієї Shell дестабілізувала валютний ринок. Всі пропагандистські твердження про "сильну російську економіку" - цілковита маячня.  

● Путін не може вічно закручувати гайки, розводячи водночас інші міжнародні компанії. Вони рано чи пізно добʼються виведення своїх коштів або подаватимуть у міжнародні суди. Йдеться про сотні мільярдів доларів, яких зараз немає в економіці мордору. 

● Bloomberg вдало назвав російський валютний ринок "болотом, що відірвано від глобальної фінансової системи". Уся ця удавана "стабільність" насправді підтримується адміністративними зусиллями кремля. 

Виведення капіталів - це лише одна з проблем РФ, їх значно більше. Ймовірно, Московія підійшла до цієї межі, коли перестане вдавати добробут і девальвуватиме рубль.

До речі, я не зрозумію, чому бункерний париться. Він своїм «розвідним ключем» може підкрутити обмінний курс до необхідно рівня, і розраховуватися з іноземними інвесторами з коефіцієнтом, наприклад, 1 рубль за 1 дол. Ну а шо, така конʼюнктура на біржі склалася. Або просто націоналізувати все те добро. Втрачати ж однаково нічого.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/737

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович