04.02.2024 06:20
Просмотров: 650

Неоднозначні слова польського президента Анджея Дуди про Крим

Неоднозначні слова польського президента Анджея Дуди про Крим

Посол України у Польщі Василь Зварич виступив із заявою щодо неодмінної деокупації Криму після неоднозначних слів польського президента Анджея Дуди, який поставив під сумнів повернення півострова під контроль Києва.

Раніше Анджей Дуда, в інтерв’ю Kanal Zero, на питання про Крим, відповів, що не знає, чи отримає його Україна його назад.

"Крим – "особливе місце, в тому числі з історичних причин". "Тому що насправді, якщо ми подивимося історично, він довший час був у руках росії", – сказав Анджей Дуда.

Посол України Василь Зварич відповів на цю заяву, зазначивши, що "Крим – це Україна: так є і так буде".

"Міжнародне право – основа. Тимчасова окупація Криму росією є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму – наше спільне з вільним світом завдання і обов'язок. Ми зробимо це беззаперечно. Ми віримо і діємо разом", – наголосив глава українського посольства у Варшаві

-----

Дуда після заяви про Крим підкреслив, що Україна повинна перемогти

"Ця війна не може закінчитися перемогою росії. російський імперіалізм має бути зупинений, розгромлений і заблокований на майбутнє. Україна повинна перемогти, тому що цю війну повинен виграти вільний світ. Ми всі стоїмо пліч-о-пліч з вільною, суверенною та незалежною Україною проти агресії та жорстокого імперіалізму!", – наголосив президент Польщі.

Джерело: https://t.me/ukrpravda_news/40700

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович