04.07.2024 07:30
Просмотров: 152

росія використовувала Калінінград для зриву зв'язку на супутниках ЄС

росія використовує Калінінград, свій ексклав, який межує з Польщею та Литвою, як одну зі своїх баз для порушення супутникових систем Європейського Союзу, повідомляє агентство ООН, яке контролює комунікаційні технології.

«росія повинна «негайно припинити будь-які навмисні дії, спрямовані на створення шкідливих перешкод частотним призначенням інших адміністрацій», — заявив Радіорегламентарний комітет Міжнародного союзу телекомунікацій у понеділок у підсумку свого засідання минулого тижня.

Висновки були засновані на геолокації сигналів збоїв, які рада назвала «надзвичайно тривожними та неприйнятними».

Європейські супутникові компанії протягом місяців зазнавали російських радіочастотних перешкод, що призвело до переривання трансляцій і принаймні у двох випадках, насильницьких програм, які замінили вміст дитячого каналу. У скаргах кількох членів НАТО раніше говорилося, що збої виникли з материкової частини росії та окупованого Криму.

Речник кремля Дмитро Пєсков заявив, що не знає про претензії правління, повідомляє державне інформаційне агентство ТАСС.

Калінінград — це озброєна територія, відокремлена від російського союзника Білорусі Сувалкським проломом, коридором уздовж кордону Польщі та Литви, який, якщо його розірвати, перекриє наземний доступ країн Балтії до решти НАТО.

▶ ️Другий фронт

Східний фланг НАТО подвоївся після північного розширення

росія використовувала Калінінград для зриву звязку на супутниках ЄС

Регуляційна рада заявила, що останні збої виникли з російських місць, включаючи Калінінград і москву. Втручання торкнулося в першу чергу теле- та радіоканалів з українським контентом, йдеться у повідомленні.

Кілька країн, у тому числі Швеція, Франція, Україна та Нідерланди, звернулися до ради з приводу цього питання. Після вторгнення в Україну у 2022 році росія дедалі частіше намагається порушити роботу європейських систем зв’язку, оскільки це перевіряє готовність ЄС і НАТО.

Згідно зі звітом ради, росія не відповіла на висновки. У відповідь на попередню скаргу Франції москва заявила, що намагалася визначити джерела перешкод, «але не виявила жодного випромінювання, яке могло б спричинити шкідливі перешкоди».

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович